Vandenhaute blijft vaag op persconferentie

Print
De stichter van Woestijnvis en Bonanza, Wouter Vandenhaute, heeft vanmiddag op een persconferentie het plotse verdwijnen van zijn troetelkind toegelicht. Hij benadrukte dat de oorzaak van het verdwijnen niet financieel is. De omzetcijfers van het weekblad zaten wel een 20 tot 30 miljoen onder de doelstelling, maar voor een eerste jaar was dat acceptabel.
BR>
De mislukking was volgens Vandenhaute eerder inhoudelijk. Hij gaf zelf toe dat het blad niet had kunnen waarmaken wat het beloofd had, namelijk het Woestijnvis-gevoel overbrengen bij de lezer. Ook liet hij doorschemeren dat er een strategische oorzaak was. Woestijnvis gaat immers samenwerken met Mediaxis, uitgever van onder andere Humo en Expres, twee concurrenten van Bonanza. Over de komende samenwerking loste Vandenhaute niets. Eerst komt er een periode van luwte.

Volgende week beginnnen er gesprekken met de gedupeerde werknemers van Bonanza, zowel journalisten als bedienden. Er zal nieuw werk voor hen gezocht worden binnen Woestijnvis, bij Mediaxis of bij de VUM. Alleszins krijgt iedereen zijn correcte opzegvergoeding uitbetaald.
MEEST RECENT