Haneveer niet in eindronde Regal Scottish Snooker

NEWPORT -

In Newport Wales, waar de eerste vier ronden plaatsvonden van het Regal Scottish snookertoernooi, heeft onze landgenoot Bjorn Haneveer zijn vierde ronde niet met succes kunnen beëindigen. De Weeldenaar verloor zijn laatste voorrondewedstrijd met 5-3 van de Engelsman Mark Gray.

BELGA

BR>

Haneveer startte nochtans voortreffelijk. Met ondermeer breaks van 41 en 53 bouwde hij vlot een 3-0 voorsprong op. Gray kon voor de pauze de nul achter zijn naam wegwerken na winst in het vierde frame. De Engelsman bleef op zijn elan verder spelen met winst in het vijfde frame.

Het zesde frame werd het cruciale frame van de partij. Haneveer bouwde een zeven punten-voorprong op met enkel nog de drie laatste kleuren op tafel. Gray potte echter de drie kleuren waarmee de stand terug gelijk stond. Ook de twee volgende frames werden beslist op de ultieme kleuren. In frame zeven werd de roze bal de cruciale bal en in het achtste frame kon Haneveer een 56-12 voorsprong opbouwen. Gray sloeg echter terug met een 45 clearance.

Ondanks deze nederlaag pakt Haneveer een pak punten voor de wereldranking, waarmee hij dicht in de buurt komt van de top-64.

Woensdag moet hij aantreden in de tweede ronde van het Embassy wereldkampioenschap waarin hij het moet opnemen tegen de Engelsman Richard King, nummer 146 op de wereldranglijst. Wint hij deze partij dan krijgt hij Darren Clarke voorgeschoteld. De Engelsman, die hij vorige week reeds uitschakelde in de tweede ronde van het Scottish Masters toernooi.

Uitslag vierde ronde, Regal Scottish:

Bjorn Haneveer (Bel) (145) - Mark Gray (Eng) (82) 3-5

68/46 - 77/16 - 76(54)/30 - 20/103 - 19/70 - 37/48 - 48/66 - 56/57.

Nu in het nieuws