Cassatie verwerpt beroep Taxquet

Print
Het hof van cassatie heeft dinsdag het beroep verworpen dat Richard Taxquet, verdacht van betrokkenheid bij de moord op PS-topman André Cools, tegen een arrest van de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Luik had aangetekend. Het dossier Cools zal dus zoals gepland op 10, 17 en 24 september door de raadkamer behandeld worden.
BR>
Taxquet, secretaris en chauffeur van Alain van der Biest toen die minister was, had aan de raadkamer en vervolgens aan de KI bijkomende onderzoeksdaden gevraagd. Hij wou met name dat getuigen die hooggeplaatste socialisten (weer) in opspraak zouden kunnen brengen, opnieuw verhoord worden. Maar dit verzoek werd zowel door de raadkamer als door de KI afgewezen omdat de zoektocht naar de waarheid er geen baat bij zou hebben en omdat het verzoek te laat ingediend werd.

Minister van Staat Andre Cools werd op 18 juli 1991 in Luik doodgeschoten. De twee Tunesische huurmoordenaars werden in juni 1998 in Tunis tot 20 jaar cel veroordeeld. Blijft de vraag wie de opdrachtgevers waren. Negen mensen, onder wie ook Van der Biest, worden verdacht van betrokkenheid bij de moord.
MEEST RECENT