Klacht MaoMagazine tegen advocaat El Mouden

MaoMagazine gaat klacht indienen tegen Abdelhamid El Mouden en tegen al wie "de kwaadwillige insinuaties blijft verspreiden" dat het tijdschrift "racistische motieven" had voor de publicatie van een artikel over de betrokkenheid van de Antwerpse advocaat van Marokkaanse afkomst bij regularisatie-aanvragen van mensen zonder papieren. Dat heeft het blad vrijdagavond in een persbericht gemeld.

BELGA

Maomagazine schreef een tweetal weken geleden dat El Mouden, die ook lid is van de raad van bestuur van het Centrum voor Gelijke van Kansen en Racismebestrijding, betrokken was bij fraude in regularisatie- en naturalisatiedossiers en dat het gerecht een onderzoek voerde naar de zaak.

Het parket van Antwerpen bevestigde, zonder namen te noemen, dat er onderzoeken naar fraudecircuits met regularisatie- en naturalisatiedocumenten liepen en dat de fraude waarvan sprake in Maomagazine, er één van was. Woordvoerster Leen Nuyts benadrukte daarbij dat "iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen is".

Procureur des konings Van Lijsebeth zei vervolgens aan de Antwerpse Orde van Advocaten dat El Mouden niet in het onderzoek voorkwam zoals de media het voorgesteld hadden.

"Daarop besliste El Mouden klacht in te dienen tegen MaoMagazine, mogelijk op basis van de antiracismewetgeving. Hij voelt zich immers niet alleen in zijn professionele hoedanigheid maar ook in zijn etnische origine geviseerd", schrijft het weekblad Knack in zijn jongste nummer. MaoMagazine heeft tot nu toe wel "nog niets gemerkt" van deze klacht.

Nu in het nieuws