Asielcentrum Westende weinig invloed op toerisme

Print
De aanwezigheid van het asielcentrum in de Middelkerkse deelgemeente Westende heeft weinig invloed op het succes van het toerisme. Dat blijkt uit de eerste cijfers van de Middelkerkse toeristische dienst.
De heisa rond de komst van het asielcentrum naar de tweede badgemeente van Middelkerke is voor heel wat toeristen een ver-van-mijn-bed-show. Bij een beperkte enquête waren zelfs heel wat vakantiegangers niet op de hoogte over de aanwezigheid van het asielcentrum.
De handelaarsbond van Westende-dorp, die vorige jaren vooral op de aanwezigheid van de duizenden toeristen in het vakantiedomein Zon en Zee steunden, spreken over een omzetdaling van 20 procent. Dat bevestigde de Westendse handelaarsbondvoorzitter Patrick Coopman.
Zowel de Westendse Handelaarsbond als het asielcentrum werken zaterdag samen. De Handelaarsbond houdt in de Essex Scottishlaan, voor de deur van het asielcentrum, haar jaarlijkse regionale rommelmarkt. Het asielcentrum speelt op de gebeurtenis in en houdt zaterdag haar tweede opendeurdag. Na de speciale opendeurdag voor de inwoners, wil de directie van het asielcentrum speciale aandacht hebben voor de tweede-verblijvers en toeristen. Het initiatief kadert volgens directrice Claudia Larsen in een geheel van integratieprojecten die gefinancierd worden door het Europees Vluchtelingenfonds.
Nu in het nieuws