Jonge Lierse-goalie Mardulier: "Niet nerveus"

Print
LIER - Met een thuismatch tegen Lokeren begint voor het new-look Lierse zaterdag de competitie. Al meteen ziet Regi Van Acker zijn kern gepluimd door talloze blessures en schorsingen. De afwezigheid van doelmannen Patrick Deman en Yves Van der Straeten brengt straks alvast de 18-jarige Cliff Mardulier onder de lat.
Al maanden stond het vast dat je het nieuwe seizoen onder de lat bij Lierse aan zou snijden. Groeide de nervositeit de voorbije weken?
Mardulier: "Ik lig er 's nachts niet wakker van. Ik voel me zelfs vrij zeker van mijn stuk. Het enige wat ik wil, is een goede indruk maken. Dat kan door een sobere en geconcentreerde match te keepen. Net wat ik beoog. Ik wil de mensen laten zien dat Mardulier over enkele jaren de nieuwe doelman van Lierse kan worden."

Zit je met het gevoel dat deze eerste kans te vroeg voor je komt?
"Niet echt. Alleen ken ik mijn plaats binnen de kern. Ik weet dat Deman of Van der Straeten momenteel boven mij staan. Daar heb ik ook geen moeite mee, want ik kan oneindig veel opsteken van die ervaren rotten. Zaterdagavond moet ik wel tonen dat er opvolging op komst is, dat Mardulier zo goed is als velen denken."

Hoeveel keer heb je al gedroomd van die eerste redding, die voor een doelman zo belangrijk is?
"Ik denk wel dat de ploegmaats me eerst enig vertrouwen zullen geven met enkele terugspeelballen. De rest moet vanzelf volgen. Ik ga zo kalm mogelijk blijven, want heb tenslotte niks te verliezen. Maar het zou me inderdaad wel goed uitkomen vroeg in de match uit te kunnen pakken met een fraaie save. Vroeger was het voor mij een droom om doelman in eerste klasse te zijn, nu is het stilaan een streefdoel geworden. Een slechte match zou de twijfels over mijn kunnen doen toenemen. Dat wil ik vermijden."

Je miste een deel van de voorbereiding omdat je met de nationale jeugdselectie in Finland vertoefde voor het EK.
"Dat kwam de club slecht uit, omdat er zovele nieuwelingen zijn en ik de eerste competitiematch onder de lat zou staan. Er moest dus heelwat op punt gesteld worden. Dat is ondertussen ook gebeurd. Ik meen dat de organisatie achterin nagenoeg perfect is. Bovendien waren die 3 matchen in Finland enorm leerrijk voor mij. Ik heb het gevoel sterker te zijn teruggekeerd als doelman."

Ondertussen teert het nieuwe Lierse meer op gedrevenheid en een ijzeren wil dan op automatismen.
"Dat kan ook moeilijk anders. De tijd was gewoon te kort voor onze trainer om er nu al een geoliede machine van te maken. Maar naast het veld vormen we wel een schitterend geheel. Zeker voor een jonge speler als ik was het een schitterende ervaring die groepsgeest weer te zien oplaaien. Ik denk dat we klaar zijn om de competitie aan te pakken, ook al stappen we met een hoop vraagtekens de nieuwe campagne in. Voor de ene worden we de revelatie, anderen zien ons als degradatiekandidaat. Dat maakt het net zo spannend."
Nu in het nieuws