Vonasek begint aan 6de seizoen bij Lokeren

Print
LOKEREN - Met een verplaatsing naar Lierse krijgt Lokeren al op de eerste speeldag een zware dobber te verwerken. "De ploeg van het Lisp zal na een mislukt seizoen het nieuwe willen beginnen met een overwinning voor eigen publiek. In de gegeven omstandigheden zou niet verliezen voor ons zonder meer een goede start betekenen", blikt routinier Roman Vonasek vooruit.
De 33-jarige Tsjech, die straks aan zijn 6de - en afgaande op zijn contract laatste - jaar bij de Wase eersteklasser begint, herinnert zich nog goed hoe Lokeren vorig seizoen makkelijk de maat kon nemen van een toen zwalpende thuisploeg. "Straks krijgen wij een andere tegenstander te bekampen. Zoveel is zeker. Een nieuwe trainer en een ploeg met vrij veel nieuwe spelers die zich onmiddellijk willen bewijzen. Wij zitten een beetje in dezelfde situatie, met dat verschil dat wij het vorige seizoen sterk eindigden. Op de 4de plaats, na een uitstekende tweede ronde. Die 4de plaats is trouwens het beste resultaat dat ik tot nu toe met Lokeren behaalde. Voor het overige beginnen wij straks ook aan het grote werk met een nieuwe trainer en zonder een vijftal sterkhouders uit het elftal van vorig seizoen. Janssens, Vanic en Olufade zijn naar een andere club, terwijl Kristinsson minstens een drietal maanden niet inzetbaar zal zijn en Seyfo enkele speeldagen langs de kant moet blijven wegens schorsing: 5 basispionnen uit het Lokerens elftal van de tweede ronde van vorig seizoen dat zo sterk voor de dag kwam."

Prijs
"Om de lijn van die goede tweede ronde te kunnen doortrekken, komt de start wellicht een paar weken te vroeg. Onze laatste aanwinst Petter Rudi is maar pas hier en Patrice Zeré sloot ook slechts vorige week aan bij de groep. De Noor blijkt hoe dan ook een aanwinst te zijn en de ervaring van Zeré is sowieso een pluspunt voor onze defensie. De afwezigheid van Kristinsson zal wellicht een aderlating betekenen, maar anderzijds heb ik vertrouwen in de jonge Davy De Beule die zich vorig seizoen al kon manifesteren en die een degelijke voorbereiding achter de rug heeft. In de aanval reken ik op Bangoura, vorig seizoen toch al goed voor meer dan 10 doelpunten en nog altijd maar 19, en de andere Afrikaanse aanwinsten. Er zouden er trouwens nog een tweetal op komst zijn."

Roman Vonasek, met doelman Daniel Zitka nog de enige overblijvende van het Tsjechische contingent van enkele jaren geleden, ziet met optimisme de start van de competitie tegemoet. Persoonlijk hoopt hij van blessures gespaard te blijven en zijn steentje te kunnen bijdragen om minstens even goed te doen als in de vorige campagne. "Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar ik droom ervan om in de herfst van mijn loopbaan eindelijk eens een prijs te halen met Lokeren. Dat kan onder de vorm van een Europese ereplaats of een succes in de beker. Goed begonnen is half gewonnen. Dus moeten wij iets proberen te oogsten op Lierse. Met een gelijkspel zou ik al zeer tevreden zijn."
Nu in het nieuws