Man vecht voor zijn leven na steekpartij

Print
Een 21-jarige man uit Antwerpen man stak donderdagavond een meisje en een andere man neer in een appartement aan de Charles De Costerlaan op Linkeroever. De verdachte maakte donderdagnacht amok na een hoog oplopende ruzie met zijn gewezen vriendin. De slachtoffers zijn twee toevallige voorbijgangers die in blinde razernij werden overvallen. Een van hen, een 38-jarige man, is er erg aan toe maar verkeert niet langer in levensgevaar.
BR> De amokmaker zakte om 21.30 uur af naar het appartement van zijn 36-jarige ex-vriendin in de Charles De Costerlaan. In haar woning op de 14de verdieping kwam het tot een handgemeen. De man sloeg zijn ex-vriendin en haar twee kinderen en bedreigde ze met een mes. De drie slachtoffer konden evenwel ontsnappen en sloten hun belager op in het appartement. Daardoor werd de man razend en sloeg hij de inboedel aan diggelen. Na een tijdje vond hij een andere sleutel waarmee hij het pand kon verlaten.
De verdachte botste in de inkomhal van het appartementsgebouw op een vage bekende met wie hij ooit een woordenwisseling had. In zijn razernij stak hij de man een mes in de hals. Op datzelfde ogenblik stapten twee tienermeisjes de inkomhal binnen. Met een van hen, een 13-jarige, had de verdachte eerder ook al woorden gehad. Ook het meisje moest dat bekopen met een messteek, maar liep slechts een schaafwonde op. Al kort na de feiten kwam de politie ter plaatse, maar de dader had kans gezien zich te verstoppen in het struikgewas. Daarom moest hij worden opgespoord met politiehonden.
Even later plukte de politie in de Willem Elsschotstraat een man uit de struiken, maar die bleek niets met de feiten te maken te hebben. Pas omstreeks 3.45 uur in de ochtend werd uiteindelijk de ware dader gevonden. Die zat nog steeds verscholen in het struikgewas in de Ernest Claesstraat.
Nu in het nieuws