Rebellin leider in ronde Middellandse zee

De Italiaans Ivan Basso (Fassa Bortolo) heeft zaterdag de leiding in de Ronde van de Middellandse Zee moeten afstaan aan zijn landgenoot Davide Rebellin (Liquigas). Basso viel zaterdagochtend in de laatste bocht van de vierde rit en donderde zo uit de toptwintig. De 22-jarige belofte werd naar het ziekenhuis gebracht en kon niet meer van start gaan in de namiddagrit.

BR>

De eerste rit werd in de massasprint gewonnen door de Italiaan Gabriele Balducci (Tacconi), voor de Fransman Jimmy Casper (Française des Jeux) en de Est Jaan Kirsipuu (AG2R Prévoyance). Beste Belg was Ludovic Capelle (AG2R Prévoyance) op de achttiende plaats.

Kirsipuu won de tweede rit van de dag, ook al na een massaspurt. Jimmy Casper, vrijdag nog winnaar van de derde rit, werd alweer tweede. De Nederlander Tristan Hoffman (CSC-World Online) finishte op de derde plaats. Beste landgenoot in deze rit was Bjorn Leukemans (Vlaanderen-T-Interim) op de vijftiende plaats. In de stand heeft Davide Rebellin nu acht seconden voorsprong op de Fransman David Moncoutie (Cofidis). Diens landgenoot, Laurent Brochard (Jean Delatour), staat derde op 23 seconden.

Beste landgenoot in de rangschikking is Lottorenner Sébastien Demarbaix op de tiende plaats. Hij telt een minuut en elf seconden achterstand op de leider.