Real Madrid - Lazio topper van 3de speeldag

PARIJS -

Na een winterpauze van twee maanden begint dinsdag het twee luik van de Champions League voetbal met de derde wedstrijd van de tweede ronde. In België gaat alle aandacht uit naar Leeds United - Anderlecht in groep D. Dinsdag staan echter nog drie andere wedstrijden op het programma.

AFP

BR>

In de tweede wedstrijd van groep D staan twee absolute Europese toppers tegenover elkaar. Titelverdediger Real Madrid ontvangt in het Santiago Bernabeustadion de Italiaanse kampioen Lazio Roma.

Voor Lazio de wedstrijd van de laatste kans. Het staat laatste in de groep na nederlagen tegen Anderlecht (1-0) en Leeds (0-1). De twee duurste spelers ter wereld spelen dinsdag in Madrid mee: de Portugees Luis Figo (Real, 2,44 miljard frank) en de Argentijn Hernan Crespo (Lazio, 2,28 miljard frank).

Bij Lazio ontbreekt de Argentijnse spits Claudio Lopez met een blessure. Bij Real Madrid moeten José Maria Gutierrez en de Braziliaan Savio verstek laten gaan. Real staat, net als in de Spaanse competitie, aan de leiding van groep D.

In groep C trekt de Duitse competitieleider, Bayern München, naar de Russische hoofdstad Moskou om er Spartak te bekampen. De Beierse club steekt vol vertrouwen na de verlenging van het contract van Ottmar Hitzfeld tot 2004. Hitzfeld won in 1997 met Dortmund al eens de Champions League. München moet wel de Paraguayaanse spits Roque Santa Cruz (achillespeesontsteking) en de Pool Slawomir Wojciechowski (knie) missen. De Duitser Alexander Zickler krijgt waarschijnlijk een kans.

Spartak moet het stellen zonder de Oekraïnse keeper Maxym Levytsky. Hij is door de Franse voetbalbond tot 18 februari geschorst omdat hij over een vals Grieks paspoort beschikte toen hij in Saint-Etienne speelde.

De Nederlander Dennis Bergkamp reist niet mee met Arsenal naar het Franse Lyon. Hij heeft last van vliegangst en in plaats van de trein te nemen wordt hij door coach Arsène Wenger dan maar gespaard voor de volgende wedstrijd in de Engelse beker tegen Chelsea.