Vergoossen laatste seizoen bij Roda

Sef Vergoossen stapt aan het einde van het seizoen op als trainer van Roda JC. De 53-jarige coach zegt na drie seizoenen in Kerkrade toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Racing Genk zou belangstelling hebben voor de Limburger.

BR>

Vergoossen maakte zijn beslissing om te stoppen vanochtend bekend. Hij was met de Kerkraadse ploeg in onderhandeling over een nieuw contract, aangezien zijn huidige verbintenis aan het einde van het lopende seizoen afloopt. Uiteindelijk heeft Vergoossen besloten de Limburgse club in juli te verlaten. De opvolger van Vergoossen is nog niet bekend.

Voorzitter Theo Pickée is niet verrast door het besluit. 'Het is zijn goed recht een nieuwe uitdaging te zoeken. Het besluit komt eerlijk gezegd niet helemaal als een verrassing. We zijn al twee maanden aan het praten. Op een gegeven moment voel je wel welke kant het opgaat.' Racing Genk zou belangstelling hebben voor de Limburger. Het Genkse bestuur is momenteel op zoek naar een vervanger van de onlangs ontslagen Johan Boskamp. Vergoossen zou één van de belangrijkste kandidaten zijn om de taak over te nemen bij de Belgische bekerhouder.