Brugge twijfelt aan titelkansen: "Heel moeilijk"

Print
BRUGGE - Germinal Beerschot snoepte Club opnieuw twee punten af. De 5de puntendeling op rij al voor de Bruggelingen. Met hangende oren afdruipen dus en tevreden zijn met een 2de plaats en een ticket voor de Uefa-Cup. Niks is minder waar. Club tekende zondagmiddag na de rust voor een vertoon van hoog niveau. Ongetwijfeld één van de betere wedstrijden van het seizoen. Sowieso een opsteker voor de toekomst.
"Het eerste kwartier was een kleine ramp. We slikten twee, op zijn zachtst uitgedrukt, vermijdbare tegendoelpunten", bromde Tjörven De Brul. En de centrale verdediger heeft recht van spreken. Bij de tweede Antwerpse goal was hij één van de 3 verdedigers die door Dagano op een hoopje werden gedribbeld. "Het oogde nogal lullig. Maar bij de tegengoal was meer geluk dan kunde gemoeid. Ongelooflijk. Ik raakte de bal, maar Dagano bleef mits een grote dosis geluk in balbezit. Ook tegen Standard slikten we zo'n pisgoal. De oorzaak? Ik heb daar geen verklaring voor. In het eerste kwartier lukte achterin simpelweg niks. Zelfs de simpelste pass mislukte. Pas toen het systeem bijgesleuteld werd en we achteraan met 3 in de plaats van met 4 verdedigers gingen spelen, verdwenen de fouten. Voordien was het te moeilijk. We liepen mekaar voor de voeten. Wie moet wie pakken, was de vraag die enkele keren geen antwoord kreeg. Na de omschakeling hielden we het duo Degryse-Dagano bijna perfect uit de wedstrijd. Ongetwijfeld had de tegenstander ook zijn verdienste. Zij hebben het goed aangepakt, ons van bij de start heel clever opgevangen. Maar of de verdediging voor de fouten nu echt met de vinger moet gewezen worden, is een andere vraag. Tweemaal lag balverlies op het middenveld aan de basis van de tegendoelpunten."

Ontgoocheling om de tegendoelpunten maar ook voldoening voor een sterke tweede helft. "Club heeft zich schitterend herpakt. En er zat meer in dan een puntendeling. Onze aansluitingstreffer komt misschien wat gelukkig tot stand, maar net voor de rust krijgt Martens een unieke kans op 2-2. Hij kon op amper 2 meter van de doellijn aanleggen. Die bal moet zitten. We kregen ruim voldoende kansen om de volle buit te pakken. Ballen waarvan je je afvraagt, hoe is't mogelijk, willen die er nu niet in?. Ook de vorige weken waren we behoorlijk enthousiast bezig, maar vandaag was er opnieuw dat flitsende. Na de rust zijn we er de volle 45 minuten voor blijven gaan. Maar er ontbrak helaas dat moordende eindschot. Maar we creëren opnieuw een boel kansen. Als we de volgende weken het niveau van onze tweede helft kunnen overdoen dan moeten we punten pakken. Of Club nu uitgeschakeld is voor de titel?" Hij krabt zich even in de gekortwiekte blonde lokken. "Ik vrees dat het moeilijk wordt. Anderlecht laat geen steek vallen. Kunnen we de volgende weken enkele puntjes van onze achterstand afknabbelen, dan is alles nog mogelijk."

.

Nu in het nieuws