Verslag + reacties Antwerp - Lierse

DEURNE -

Antwerp en Lierse deelden na een matige wedstrijd met veel onderbrekingen de punten. Vooral Lierse mocht zich tevreden tonen met het gelijkspel. In 90 minuten slaagden de Lierenaars er niet in om één enkele doelkans af te dwingen. Walter Meeuws gebruikte zonder succes al het aanvallend potentieel dat hem ter beschikking staat. Antwerp kwam wel enkele keren dicht bij een doelpunt, maar het tikkeltje geluk bij de afwerking ontbrak. Patrick Goots had twee keer bijna de winnende treffer aan de voet. Een eerste schot werd knap gered door doelman Deman en een tweede poging zag de spits van Antwerp op de paal uiteenspatten.

35'

Seol gaat door op de rechterflank, speelt Van Meir uit en bedient in het centrum Ziyati. De Marokkaan besluit zwak in de handen van Deman.

39'

Een laag schot van Orman gaat naast.

45'

Deman gaat plat op een poging van Evens.

55'

Ribus gaat zijn kans, maar Deman pakt het schot.

60'

Goots knalt vanop de punt van de zestienmeter hard op doel, maar Deman heeft een knappe redding in huis.

77'

Een volley van de ingevallen Fatokun gaat over het doel.

80'

Goots krijgt de beste kans van de wedstrijd, maar de spits van Antwerp ziet zijn poging op de paal stranden. Ribus besluit de rebound in het zijnet.

Scheidsrechter:

Paul Allaerts

Gele kaarten:

Goots (fout), Leen (fout), Ziyati (fout), Smeets (fout)

Toeschouwers:

8.500

ANTWERP:

Mampaey - Orman, D'Haene, Leleu, Evens - Sergeant, De Roeck, Ribus - Ziyati (76' Da Silva) - Seol (65' Fatokun) en Goots

LIERSE:

Deman - Smeets, Shekiladze, Van Meir, Daems - Snoeckx, Leen, Somers - Carlos Alberto (51' Veretennikov) - Spiteri (69' Pepa) en Cavens (61' Huysegems)

Regi Van Acker: "Antwerp verdiende te winnen"

Walter Meeuws had één echte doelkans gezien voor Antwerp, maar daar was Regi Van Acker het helemaal niet mee eens. "Ziyati, Da Silva en twee keer Goots hadden allen doelpunten aan de voet", weerlegde de trainer van Antwerp. "Als er één ploeg verdiende te winnen, dan was het Antwerp wel. Ik kan dus tevreden zijn over mijn ploeg. In het begin toonden we te veel respect voor de tegenstander, maar dan hebben we de match in handen genomen. De organisatie achterin klopte, we hebben geen enkele kans weggegeven. Ik vind dat D'Haene een sterke match gespeeld heeft. Antwerp is weer op de goede weg, na het debacle in Harelbeke zijn we opnieuw gegroeid."

Over Ziyati, die een bleke wedstrijd speelde, wilde Van Acker nog het volgende kwijt. "Toen hij hier aankwam, zei iedereen dat Ziyati een nummer 10 was. Wel, nu is gebleken dat hij dat níét is. Een nummer 10 bestaat niet meer in het moderne voetbal."

Walter Meeuws: "Winnen zat er niet in"

"0-0, de uitslag zegt genoeg." Walter Meeuws, de trainer van Lierse, kon niet tevreden zijn met de prestatie van zijn ploeg. Verdedigend zat het snor, aanvallend bakten de Pallieters er niets van. "De verdedigers en Frank Leen speelden goed. Offensief bleven we onmondig. De twee spitsen en de aanvallende middenvelder werden vervangen. Verdere uitleg is overbodig. We hebben tijdens de hele wedstrijd geen enkele kans gecreëerd. Nochtans heb ik alles geprobeerd. De 4 spitsen die we hebben, speelden allemaal. Dan nog kwamen we niet tot één kans. Gelukkig werden er achteraan geen fouten gemaakt en keepte Patrick Deman goed, zoniet had Antwerp de 3 punten gepakt. We moeten eerlijk zijn, winnen zat er voor ons niet in. Als er één ploeg de volle pot verdiende, was het Antwerp."

Meeuws verwacht een reactie van zijn spelers in de eerstvolgende competitiewedstrijd van 3 maart op het Lisp tegen Anderlecht. "Dat is een mooi moment om revanche te nemen."

Nu in het nieuws