Verslag + reacties STVV - Lokeren

SINT-TRUIDEN -

Veel wijzigde de nieuwe trainersstaf niet aan de selectie van de ontslagen Willy Reynders. In vergelijking met de ploeg van vorig weekend in Moeskroen, zat Teppers op de bank en was Voets er opnieuw van de eerste minuut bij. Het grote verschil was de instelling waarmee de spelers op het veld stonden. Ook de vorige weken was de inzet voorbeeldig, maar nu wilde iedere speler blijkbaar nog een stapje extra zetten. Aanvoerder Peter Voets speelde weer alsof hij door een betonnen muur zou gaan en droeg dat fanatieke op zijn ploegmaats over. Lokeren, zonder één Belg in de basis, schrok danig van die aanpak en kon de knop niet omdraaien om voor weerwerk te zorgen in dat gevechtsvoetbal. Zo onstond de indruk dat de mannen van Leekens zich nogal gemakkelijk lieten inpakken door STVV. Na een kwartier spel had de match al kunnen gespeeld zijn want Lokeren werd gewoonweg overrompeld. Enkel Voets scoorde met een afstandsschot, zodat het toch nog een moeilijke avond werd op Staaien. STVV trok ver terug, tot net voor het doel van Belic, waardoor de Lokerse aanvallers nooit de ruimte kregen om gevaarlijk te worden. Pas nadat Seyfo er met een owndoelpunt 2-0 van maakte na een lepe kopbal van Boffin, was de eerste overwinning in 3 maanden tijd binnen voor STVV.

4'

Schockaert zet Verjans alleen voor doel. Die schiet via de paal naast.

12'

Vrancken passt tot bij Voets. Die rukt op, vindt geen aanspeelbare ploegmaat en poeiert de bal vanop dertig meter via de verste paal binnen: 1-0.

15'

Voets dreigt Vonasek af, vlucht weg op rechts en vindt voor doel Mbonabucya die naast het open doel kopt.

37'

Lenglois pakt Kristensson binnen de backlijn, maar ref Van de Velde sluit de ogen voor die tackle.

51'

Belic stopt een afstandsschot van Vonasek in twee tijden.

59'

Van Oekelen rukt over links op en zet voor doel waar Boffin met een slimme kopbal doelman Zitka te grazen neemt. Zere redt op de lijn via de lat. Mbonabucya jaagt in de rebound Seyfo op, die tegen zijn eigen ploeg scoort: 2-0.

Doelpunten:

12' Voets 1-0, 59' Seyfo (own-goal) 2-0

Scheidsrechter:

Van de Velde

Gele kaart:

Vidarsson (fout)

Toeschouwers:

6.000

SINT-TRUIDEN:

Belic - Voets, Lenglois, Hayen, Van Oekelen - Verjans, Vrancken (88' Delorge), Meert (46' Teppers) - Boffin - Mbonabucya en Schockaert (26' Vangeel)

LOKEREN:

Zitka - Seyfo, Katana (34' Helgason), Zeré, Coulibali (46' Vidarsson) - Kristinsson, Vanic, Gretarsson - Olufade, Bangoura en Vonasek (78' Mputu)

Bram Vangeel: "Mangelschots geeft me vertrouwen"

Na het uitvallen van spits Koen Schockaert in de 26ste minuut, maakte Bram Vangeel, na een afwezigheid van 3 maanden, zijn rentree in eerste klasse. Vorige week stond de Truiense spits nog op skilatten met school. Tot scoren kwam hij zaterdagavond niet. Vangeel: "Ik had niet verwacht dat het zo een vaart zou lopen. Vrijdag speelde ik nog mee met de reserven en zaterdag ingevallen in het eerste elftal. Wel spijtig voor Koen natuurlijk."

"In het begin van de wedstrijd had ik het moeilijk, maar daarna liep het steeds vlotter. Ik had al 3 maanden niet meer gespeeld, dus dat is wel normaal. Er was ook de angst dat ik meteen

kapot

ging zitten omdat ik de hele week les heb gegeven."

Volgens Vangeel speelde de trainerswissel van afgelopen week een grote rol in zijn comeback. "Meneer Mangelschots geeft mij veel vertrouwen, en dat apprecieer ik enorm. Onder Reynders had ik het veel moeilijker. Hij keek vooral naar wie op training verscheen. Omdat ik nog studeer, was het voor mij onmogelijk om alle trainingen bij te wonen. Mangelschots laat mij daar vrijer in."

Voor volgende week tegen Standard neemt het nummer 13 een afwachtende houding aan. "Ik ga afwachten wat de trainer beslist. Als ik speel, zal ik mij voor 100 procent geven. Maar het enige wat nu telt is het behoud."

Nu in het nieuws