Verslag + reacties KV Mechelen - La Louvière

MECHELEN -

Het degradatieduel tussen KV Mechelen en La Louvière eindigde op een scoreloos gelijkspel en omdat Sint-Truiden won, staat geen van beide ploegen een stap dichter bij het behoud. Aan het niveau van de wedstrijd was duidelijk te merken dat de twee staartploegen uit eerste klasse tegenover elkaar stonden. Aanvankelijk toonde Malinwa zich de minst slechte ploeg en mits iets meer zelfbeheersing van spits Joris Van Hout hadden de Mechelaars voor de rust op voorsprong kunnen komen. Het bleef wachten op het doelpunt dat de wedstrijd had kunnen openbreken, maar daarvoor was de druk bij de twee ploegen te groot. Tien minuten voor tijd kreeg KV nog bijna het deksel op de neus, maar doelman Willockx redde de meubelen.

21'

Camara speelt naar Meeusen, diens schot wordt door Xhardez in twee keer gestopt.

28'

Elias geeft een gemeten voorzet naar Van Hout, maar de kopbal is slecht gericht en vliegt naast het doel.

42'

Via Camara komt de bal bij Elias. De Angolees zet voor, maar Van Hout kan met het hoofd niet goed bij de bal.

43'

Camara speelt slecht terug en Buelinckx onderschept de bal, maar schiet naast.

45'

Een mislukte voorzet van Debusschere valt in doel, maar scheidsrechter Piraux keurt het doelpunt af voor duwfout van Van Steenberghe op Xhardez.

69'

Van Hout schiet na een mooi nummertje naast.

80'

Turaci zet het hoofd tegen een voorzet van Simundza en doelman Willockx redt met de beste save van de wedstrijd.

Scheidsrechter:

Michel Piraux

Gele kaarten:

Bryssinck (fout), Van Steenberghe (fout), Smidts (fout), Greven (fout), Olivieri (handspel), Missé-Missé (fout), De Jong (fout), Elias (fout)

Toeschouwers:

7.000

KV MECHELEN:

Willockx - Meeusen (58' Del Solar), Greven, Smidts, Diallo, Debusschere - De Jong, Camara (85' Dierickx) - Elias, Van Hout en Van Steenberghe (66' Geebelen)

LA LOUVIERE:

Xhardez - Bryssinck, Olivieri, Turaci, Aliaj - Jonaitis, Siquet, Yousfi (79' Delbeeke) - Buelinckx, Missé-Missé (70' Simundza) en Tilmant

Joris Van Hout: "Slecht gericht"

Joris Van Hout was enkele keren dicht bij de beslissende treffer. "Bij mijn eerste schot werd de bal een beetje afgeblokt. Na een goede voorzet van Elias kreeg ik de beste kans. Ik raakte de bal goed, maar hij was slecht gericht en verdween naast het doel. Bij de tweede poging met het hoofd kwam de bal iets te hoog. De vroege goal waar ik op gehoopt had, viel niet."

Matthias Van Steenberghe: "Ik raakte Xhardez bijna niet"

Op slag van rust verdween een voorzet van Debusschere in doel, maar ref Piraux keurde het doelpunt af voor fout van Van Steenberghe op doelman Xhardez. "Ik spring omhoog en de bal valt in doel", zegt Van Steenberghe. "Ik had oog voor de bal en heb Xhardez bijna niet geraakt. De doelman had de bal moeten wegboksen, maar ging in de fout zodat het ronde ding door zijn handen gleed. Het doelpunt werd een beetje ten onrechte afgekeurd. Zo'n doelpunten worden elders wel gemaakt, maar hier in België mag dat blijkbaar niet."

Rudi Smidts: "Scorend vermogen ontbreekt"

Bij KV Mechelen stond Rudi Smidts tegen La Louvière opnieuw in de basis. "Ik kwam in de ploeg omdat Foxe zich vrijdag aan de enkel blesseerde. Het enige positieve dat wij van de wedstrijd moeten onthouden is dat wij voor de tweede maal dit seizoen de nul op het bord hebben kunnen houden. Tegen La Louvière was nog eens duidelijk dat bij ons het scorend vermogen ontbreekt. Hoe langer de 0-0 op het bord staat en de seconden wegtikken, hoe meer ongerustheid er in de ploeg komt."

Smidts droeg ook de aanvoerdersband. "Ik heb niet gevraagd om kapitein te zijn. Van mij mag Willockx de aanvoerdersband dragen."

Willy Van de Wijngaert: "Ik mag de moed niet verliezen"

Willy Van den Wijngaert bleef na de wedstrijd lang napraten met hulptrainer Fi Vanhoof. "Ik heb weer afgezien, maar ik verlies de moed niet. Als ik het ook laat afweten, dan is er zeker paniek. Voor de start van het seizoen werd veel verwacht en zie, nu staan wij in de kelder. Sinds de komst van Hulshoff zit het in de verdediging goed dicht, maar vooraan lukt het nog altijd niet. Een echte spits hebben wij niet. Ik hoor van iedereen zeggen dat er nog 11 wedstrijden zijn om ons te redden, maar dat is gemakkelijk gezegd. Dat Sint-Truiden tegen Lokeren zou winnen, had ik voorspeld."

Joao Elias: "Ik dank ploegmaats omdat ze me kalmeerden"

Twee maanden schorsing hebben Joao Elias geen spat veranderd: de Angolees is nog steeds de sierlijke voetballer die in de eerste helft twee mooie assists afleverde. Maar hij blijft ook een woelwater die net aan rood ontsnapte na een opstootje met Xhardez. "Die keeper liet zich gewoon vallen", aldus Elias. "Ik wilde erover stappen, maar plots begon hij allerlei wilde bewegingen te maken, ik begreep er niks van. Het leek dat ik furieus reageerde, maar ik wilde de scheidsrechter gewoon uitleggen dat ik niks misdaan had. Ik werd geprovoceerd en vond dat de ref daartegen moest optreden. Maar ik was zeker niet van plan hem aan te raken. Toch moet ik mijn ploegmaats bedanken dat ze mij gekalmeerd hebben."

Over zijn prestatie was Elias niet helemaal tevreden. "Na een kwartier was ik stikkapot, ik voelde dat ik ritme tekortkwam. Daarna kwam ik erdoor en kon ik twee goede voorzetten geven. Ik kwam geen enkele keer in scoringspositie, dus niemand kan me verwijten dat ik geen doelpunt heb gemaakt. In de tweede helft wilde ik de trainer vragen om me te vervangen omdat ik vermoeid was, maar ik bleef staan in de hoop iets te kunnen forceren. Dat lukte niet, in het slotkwartier ging ik zelfs mee verdedigen omdat alle spelers door elkaar begonnen te lopen."

Nu in het nieuws