Goots: "Het geluk liet Antwerp in de steek"

Print
DEURNE - Patrick Goots was veruit de gevaarlijkste speler op het veld, maar een doelpunt scoren zat er niet in voor de topschutter van Antwerp. Een prima doelman Deman en een flinke dosis pech hielden Goots van zijn 11de doelpunt van het seizoen.
Een eerste poging, een schitterende knal van buiten de zestien meter, werd met de vuisten gered door Deman. Kort voor tijd zag Goots een tweede kans op de paal belanden. "Toen ik bij dat eerste schot de bal zag vertrekken, dacht ik dat hij recht in de pin zou gaan", vertelt Goots. "Maar tot mijn eigen verbazing zat Deman er nog met de vuist bij. Ook bij de tweede mogelijkheid zat de doelman er tussen. De bal raakte zijn scheenbeen nog en kwam zo op de paal terecht. Het tikkeltje geluk dat nodig is om te scoren, ontbrak jammer genoeg."

Dat een doelpunt 3 punten had opgeleverd voor Antwerp, daar twijfelt Goots niet aan. "Als er één ploeg had moeten winnen, waren wij het", stelt Goots terecht vast. "Ik had de indruk dat Lierse niet echt wilde. Ik speelde in het verleden al vaak tegen Lierse en steeds stond er een offensieve ploeg tegenover ons. Daar heb ik deze keer niks van gemerkt. Ik weet niet wat er scheelt met Lierse... Zij toonden in elk geval respect voor ons. Maar dat hebben we met onze manier van spelen ook afgedwongen. Vanaf de eerste minuut hebben we snel gestoord en Lierse vastgezet. Ik kan me niet herinneren dat Lierse ook maar één kans heeft gekregen."

Na enkele zwakke prestaties vlak na de winterstop met als dieptepunt de wedstrijd op Harelbeke, stond Antwerp vorige week in Anderlecht weer als een blok op het veld. Die prestatie werd tegen Lierse bevestigd. "We wisten dat we op ons elan van tegen Anderlecht moesten doorgaan. We zijn een ploeg die het vooral van inzet en karakter moet hebben. Die kwaliteiten hebben we bijvoorbeeld in Harelbeke achterwege gelaten en het resultaat was er naar. Daar hebben we lessen uit getrokken. Naar de supporters toe hebben we iets goedgemaakt tegen Lierse, denk ik. Het was misschien niet allemaal even verfijnd, maar we hebben wel 90 minuten alles uit de kast gehaald. De toeschouwers zullen ook wel gezien hebben dat we meer verdienden."

Voor Patrick Goots wachten nu minder aangename weken. Tegen Lierse pakte hij zijn 3de gele kaart en deze week wordt ook het verdict verwacht over de rode kaart op Harelbeke. "De volgende match op Genk mis ik sowieso wegens mijn 3de gele kaart. Dus blijft het hopen op een gunstige uitspraak over mijn rode kaart. Ik vrees dat ik toch met een schorsing van 2 of 3 weken rekening zal moeten houden."

.

Nu in het nieuws