De Wree: "Gelijkspel tegen Gent is verdiend"

Print
BEVEREN - In een aantrekkelijke wedstrijd deelden Beveren en AA Gent de punten. Het spel golfde goed op en neer en beide ploegen kregen kansen om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Hossam knalde de beste mogelijkheid tegen de lat. Toch behaalde Beveren een verdiend gelijkspel.
Beveren moest aan de wedstrijd beginnen zonder Lambert Smid, de regelaar op het middenveld. Hij was niet voldoende hersteld van een achillespeesblessure. Vreesden sommigen dat Beveren onthoofd zou zijn zonder de aanwezigheid van zijn patron, dan stelde stand-in Kris De Wree snel orde op zaken. Hij nam de rol van Smid perfect over en leverde zelfs de assist voor het Beverse doelpunt. De Wree genoot na de wedstrijd zichtbaar na, getuige de pretlichtjes in zijn ogen. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld", stelde De Wree. "Het ging goed op en neer en er waren kansen aan beide zijden. Ik denk niet dat de supporters zich verveeld hebben. We speelden natuurlijk om te winnen, maar tegen een Gent dat een plaatsje in Europa ambieert, is een gelijkspel niet slecht. We hebben enkele goede kansen gekregen om op voorsprong te komen, maar we mogen nog blij zijn dat het schot van Hossam uiteenspatte op de lat. Ik denk dat een gelijkspel voor beide ploegen een rechtvaardige uitslag is."

Lambert Smid vervangen is geen sinecure, maar De Wree deed het met verve. "Ik wist dat Smid een beetje onzeker was, maar ik had niet gedacht dat ik zou mogen starten. Ik wist pas om 18 uur dat ik een plaats had in de basiself. Smid had toen nog een laatste test ondergaan en de clubdokter vond het beter om Lambert aan de kant te laten. Dat ik het zo goed deed, is leuk maar ook weer niet verwonderlijk, aangezien ik bij de jeugd altijd op die positie gespeeld heb. Het was nu al wel meer dan een jaar geleden, maar dat was niet merkbaar. Ach, het belangrijkste is dat je goed positie blijft kiezen en zeker geen overhaaste beslissingen neemt."

Emilio Ferrera catapulteerde de 19-jarige onmiddellijk in de ploeg, ondanks een nog niet volledig geheeld tendinitisletsel. "Het is waar dat ik nog altijd een beetje last heb aan de knie, maar eens de wedstrijd bezig is, probeer ik daar niet aan te denken", zei De Wree. "Het is louter kwestie van een beetje doorbijten. Het genot is daarna nog eens zo groot als je weet dat je een goede wedstrijd gespeeld hebt."

.

Nu in het nieuws