Verslag + reacties Beveren - AA Gent

BEVEREN -

Beveren-Gent was een aangename partij om volgen, waarin elk van beide ploegen één speelhelft voor zijn rekening nam. Gent kwam, na slecht ontzetten van Fouhami, op voorsprong via Schepens, maar al na een kwartier stonden de bordjes weer gelijk toen Lee een voorzet van De Wree aan de eerste paal kon binnentikken. De partij bleef goed op en neer gaan, maar gescoord werd er niet meer. Gent had nog de beste kans om met de 3 punten aan de haal te gaan maar het schot van Hossam stierf op de lat.

5'

Fouhami ontzet in voeten van Schepens en die lepelt de bal in het lege doel: 0-1.

14'

De Wree haalt de achterlijn, zet voor en Lee tikt aan de eerste paal binnen: 1-1.

20'

Sels besluit een mooie aanval in de armen van Herpoel.

28'

Hossam zet zich door maar Fouhami duwt in hoekschop.

47'

Theunis zet zich door op rechts. Sels trapt net over.

58'

Rodriguez stuurt Torken diep maar Lee kan net niet bij de voorzet.

70'

Schepens zet voor, Hossam tikt de bal van dichtbij op de lat.

80'

Hoekschop Vlaminck, Lee besluit voorlangs.

82'

Een vrije trap van Joly wordt door Fouhami over de lat getikt.

Doelpunten:

5' Schepens 0-1, 14' Lee 1-1

Scheidsrechter:

Pieter Vandevenne

Gele kaart:

Vlaminck (fout)

Toeschouwers:

6.000

BEVEREN:

Fouhami - Theunis, De Meyer, Demets - Rodriguez, Imschoot, De Wree, Vlaminck - Lee, Torken (74' Junior) en Sels

AA GENT:

Herpoel - Peeters, Vasov, Carrez, Borkelmans - Brocard (84' Mudingayi), Joly, Ramcic, Schepens - Hossam en Lempereur (78' Kaklamanos)

Emilio Ferrera: "Weer stommiteit"

"Zoals altijd tegen ploegen die strijden voor de titel of voor een UEFA-Cup-ticket pakken we een vroege tegengoal door een stommiteit", stak Ferrera van wal. "We hebben daarna de wedstrijd in handen genomen, een doelpunt gescoord en kansen bijeengespeeld. Het was weer een mooie goal. Jammer genoeg moeten wij niet rekenen op blunders van de tegenpartij. Bij ons ontbrak iemand die de

doelpuntpas

(Ferrera-jargon voor assist, red) kan geven. Al bij al zag ik veel positiefs van mijn jonge ploeg. Ook Gent was gehandicapt, maar als je ziet wie zij nog op de bank plaatsen, dan weet je het wel."

Patrick Rémy: "Herschikte verdediging"

Patrick Rémy verweet zijn spelers niet veel. "Onze herschikte verdediging heeft goed gespeeld. Ik wou vlug overschakelen bij balwinst en dat gebeurde. Ik wou voorzetten vanop de flank zien en die kwamen er. Vooral op links. Er was geen evenwicht tussen de flanken. Maar ik kan Schepens niet op beide flanken tegelijk uitspelen."

Schepens maakt wegwerpgebaar na goal: "Ruzie bezorgde me zaterdag rotdag" Drie weken na elkaar scoorde Günther Schepens binnen de 5 minuten. Zijn verkiezing tot gouden stud is blijkbaar positief geweest voor zijn productie. "We wilden nochtans veranderen van tactiek omdat we verwachten dat ik in het begin van de wedstrijd extra bewaking zou krijgen. Maar ik kreeg die bal van Fouhami perfect op de slof", legt Schepens uit hoe na Sint-Truiden en Westerlo ook Beveren al vlug een doelpunt van hem binnenkreeg. Opmerkelijk was ook het wegwerpgebaar na zijn doelpunt. "Had helemaal niks te maken met het voetbal of de club. Ik had een rotdag achter de rug na een ferme ruzie met iemand. Ik wou dan ook alle frustraties van me afwerpen. Omdat ik zag dat ik al dicht bij de bank was, heb ik me omgedraaid. Het had dan ook niks te maken met wie dan ook van de club."

Nu in het nieuws