Leekens: "Mijn spelers nemen taak te licht op"

Print
SINT-TRUIDEN - Met Guy Mangelschots weer op de bank zette Sint-Truiden een punt achter een zwarte reeks van 9 wedstrijden zonder overwinning. Tegen een tam Lokeren behaalden zij hun 4de zege van het seizoen. Mede door het gelijkspel in KV Mechelen - La Louviére doen zij een uitstekende zaak in de strijd tegen de degradatie.
Georges Leekens baalde na de nederlaag op Staaien. "Leuk en frivool voetbal hoort hier niet thuis. Met een hakje en een overstapje geraak je hier niet verder. Iedereen weet dat het op Staaien oorlog is en dat er moet gebikkeld worden om iets te oogsten. Door de omstandigheden, een trainerswissel en een afzondering, was dat nu nog meer het geval. Ik had mijn spelers gewaarschuwd, maar zij hadden er geen oren naar. Zij acteerden te tam en namen hun taak te licht op. Eens te meer is gebleken dat bikkelen niet ons sterkste wapen is. In zo'n wedstrijd mis je uiteraard iemand als Chris Janssens, die wel een vuist durft maken."

"Al van in het begin van de wedstrijd liep het fout. Er werden veel te gemakkelijk kansen weggegeven, vooral langs onze linkerflank, en dat resulteerde in een vroege achterstand. Een doelpunt dat er nooit mocht komen. Voets die zo maar mag oprukken en afdrukken: dat kan gewoon niet. En het ergste wat je hier kan overkomen is een vroege achterstand. Naar het einde van de eerste en in het begin van de tweede helft zag het er even beter uit met een paar kansjes op de gelijkmaker. Maar nog voor het einde van het 4de kwartier gaf onze defensie weer een goal weg. Die alleen verantwoordelijk stellen voor de nederlaag zou wél onrechtvaardig zijn. Als ploeg zijn wij tekort geschoten. Wij hebben te weinig gebracht zonder bal. Met de bal aan de voet wil iedereen iets tonen. Maar dat is niet voldoende", aldus Leekens die wegens de schorsing van aanvoerder Chris Janssens een volledig elftal buitenlanders aan de aftrap bracht.

"Via een 7 op 9 waren we op weg naar een betere plaats in het klassement, maar die nederlaag zet ons in de rechterkolom. Wij hebben geen ploeg die er bovenuit steekt. Af en toe kunnen wij wel eens voor een uitschieter zorgen, maar wij missen continuïteit. En het is aartsmoeilijk om die er in te krijgen."

.

Nu in het nieuws