P-hoofdredacteur Alain Grootaers vecht ontslag aan

Print
"Mijn advocaten huilen van het lachen." Dat zei Alain Grootaers, ex-hoofdredacteur van P-magazine, Ché, Teek en Lola, maandagavond over zijn ontslag. Grootaers stapt naar de rechter en slaat hard terug naar zijn bazen van uitgeverij De Vrije Pers. "Lang geleden dat ik nog een persconferentie heb gegeven zonder de geboorte van een nieuw blad aan te kondigen", zei Alain Grootaers (37) maandagavond. Daarna verklaarde hij zijn breuk met De Vrije Pers en moedermaatschappij Think-Media. "De beloofde investeringen kwamen er niet. Wel moest ik een nieuw blad maken voor Zillion-baas Frank Verstraeten, die voor een bedrag met negen cijfers in het bedrijf wilde participeren. 'Jij bent mijn werknemer', zei Verstraeten. Waarop ik antwoordde dat ik nog liever van de Boerentoren sprong."
"Er was nog meer. Think-Media-baas Maurice De Velder had geld nodig om de radiolicentie voor zender 4FM in de wacht te slepen. Hij wilde De Vrije Pers verkopen aan een grote persgroep. Hij vond ook dat Teek basketbalclub Oostende moest sponsoren. Wie Teek kent, weet dat dit nergens op slaat", aldus Grootaers.
"Er was ook de rol van Wim Schamp, bestuurder van De Vrije Pers. Met zijn reclamebureau maakte hij slechte campagnes voor de bladen, maar ik moest ze wel gebruiken. Verder wilde De Velder alle bladen afbouwen en was er geen geld meer om een aantal medewerkers te betalen. In die omstandigheden heb ik het vertrouwen opgezegd. Ik heb zelf kandidaat-overnemers voorgesteld: de Nederlandse groep TTG, uitgever van De Telegraaf. Maar De Velder wilde niet dat TTG onze boeken inkeek."
MEEST RECENT