Urbanus heeft standbeeld op Middelkerkse zeedijk

Print
URBANUS
Op de Middelkerkse Zeedijk is zaterdagmorgen het standbeeld van stripfiguur Urbanus onthuld. Het beeld kreeg een plaats op het De Greefplein net naast de tent van het internationaal stripfestival. Met de onthulling van het beeld van Urbanus heeft Middelkerke na Jommeke, Nero, Kiekeboe en Lucky Luke en Joe Dalton al een 5de stripfiguur-standbeeld op haar zeedijk staan.

Zowel Urbain 'Urbanus' Servranckx als tekenaar Willy Linthout waren aanwezig op de onthulling. Voor Urbanus is het na het beeld in zijn woonplaats Tollembeek het tweede standbeeld van zijn stripfiguur.

De stripfiguur Urbanus krijgt het standbeeld als eerbetoon aan de humoristische strip. Volgens stripfestivalorganisatoren Norbert Declercq en Kris Cordier heeft de Urbanus-strip een nieuwe wind door de humoristische strip laten waaien. Met eenvoudige, uit het dagelijkse leven gegrepen figuren zorgt tekenaar Willy Linthout voor een omogelijk verhaal. Dat de stripfiguur verbonden is met de komiek Urbanus maakt volgens hen de strip alleen maar sterker.
MEEST RECENT