NBA: nipte zege Oost in All-star game

WASHINGTON -

De basketballers van de Eastern Conference hebben in de 50ste All-Star game een nipte zege op hun collega's van de Western Conference behaald. Oost won de ontmoeting met 111-110.

REUTERS

BR>

De 25-jarige Allen Iverson, met zijn 1,83 meter de kleinste in het veld, was de grote man aan de kant van de Eastern Conference. In het vierde kwart maakte de speler van de Philadelphia 76-ers 15 van zijn in totaal 25 punten. Mede onder zijn impulsen boog Oost in de laatste negen minuten een achterstand van 21 punten om in winst.

"Al die tijd hebben we vertrouwen gehouden", jubelde Iverson, uitgeroepen tot de meest waardevolle speler. "Iedereen dacht dat wij niet konden winnen vanwege onze lengte. Maar het draait niet om de lengte op papier. Het gaat om de grote van je hart."

Iverson wist zich in het duel onder andere gesteund door Stephon Marbury van de New Jersey Nets en Vince Carter van de Toronto Raptors. Marbury produceerde in de laatste minuut twee driepunters en bracht de 111-110 op het scorebord. Kobe Bryant was met 19 punten topscorer voor West.