Servische politieagenten gedood

Print
KOSOVODrie Servische politiemannen zijn vandaag in de Presevovallei, de bufferzone tussen Kosovo en Servië, om het leven gekomen toen hun voertuig werd opgeblazen. De explosie werd waarschijnlijk veroorzaakt door twee antitankmijnen.
BR> De explosie deed zich omstreeks half tien 's morgens voor bij het dorp Lucane. De agenten waren onderweg naar een controlepost, waar ze voedsel zouden afleveren. De bewoners van Lucane, een dorp met 500 huizen, zijn de afgelopen maanden vrijwel allemaal vertrokken. Etnisch-Albanese rebellen en de Servische politie in het dorp zijn van elkaar zijn gescheiden door een rivier. Zowel de rebellen als de politie hebben mijnen gelegd langs de oevers van de rivier.
Etnisch-Albanese rebellen in de bufferzone voeren sinds november vorig jaar geregeld aanslagen uit op de Servische politie en aan de Servische kant van de grens gelegerde Joegoslavische militairen. De vallei is verboden gebied voor het leger. In Kosovo kostte een bomaanslag op een bus vrijdag aan zeker zeven Serviërs het leven. Nog zeker zes inzittenden, onder wie de twee chauffeurs, worden vermist en 43 inzittenden, allen Serviërs, zijn gewond geraakt.

.

Nu in het nieuws