Effenbergs toekomst bij Bayern onzeker

Print
MÜNCHEN - Stefan Effenberg, de kapitein van Champions League-winnaar Bayern München, kan binnenkort het slachtoffer worden van een verjonging bij de Duitse topclub. Bayern zei vrijdag dat het contract van de 33-jarige middenvelder niet zal worden verlengd, als ze er in Beieren in slagen om de jonge Duitse sterren Sebastian Deisler en Michael Ballack binnen te halen. "Als wij onze toekomst kunnen veiligstellen met de komst van deze beloftevolle spelers, moet er ééntje vertrekken. Zelfs als we nog voor de prijzen spelen. Het kan zijn dat wij het volgende trimester al een beslissing nemen", aldus Bayern-coach Ottmar Hitzfeld.
Bayern München, dat voor het 4de jaar op rij Duits kampioen wil worden én wil proberen opnieuw de Champions League te winnen, plant in oktober een gesprek met Effenberg over diens toekomst. Noch de 21-jarige Hertha-middenvelder Deisler noch de 24-jarige Leverkusen-middenvelder Ballack hebben - ondanks het charme-offensief van Bayern - openlijk toegegeven dat zij volgend seizoen in Beieren spelen. Maar de verklaringen van Hitzfeld doen geloven wat insiders al weken uitroepen: beide middenvelders hebben al een overeenkomst bereikt in München.

Deisler legt er de nadruk op dat er niets van waar is. Hertha Berlijn, de nieuwe club van Bart Goor en eveneens een concurrent voor de Duitse titel, wil een team vormen rond de Duitse middenvelder. "Er is nog absoluut niets beslist", beweert Deisler.

Effenberg zegt te kunnen leven met de verklaringen van het Bayern-bestuur. De stervoetballer heeft al vaak genoeg te kennen gegeven naar een Londense club te willen verhuizen alvorens zijn carrière te beëindigen. "Bayern München moet aan de toekomst denken en die twee (Deisler en Ballack) zijn de juiste spelers voor deze club. Het zou problematisch zijn om allemaal samen in het middenveld te spelen. Het belangrijkste is dat er geen vuile spelletjes worden gespeeld en dat iedereen weet waar hij aan toe is", vindt Effenberg.

Niemand vreest dat een eventueel vertrek van Effenberg zijn prestaties bij Bayern dit seizoen zal beïnvloeden. "Zijn autoriteit valt niet weg. Hij is een dominante persoonlijkheid en iedereen heeft respect voor hem", beweert doelman Oliver Kahn.
Nu in het nieuws