Prins Charles pleit voor gevangen Belg

Print
De Britse kroonprins Charles heeft tijdens een privé-bezoek aan Saoedie-Arabië de plaatselijke machthebbers gevraagd om de verdachten van de recente anti-Britse bomaanslagen in het land meer toegang te verlenen tot juridisch en consulair advies.
BR> Eerder deze maand bekenden drie westerlingen, onder wie de Belg Raf Schyvens, op de Saoedische televisie dat zij betrokken waren bij een golf van anti-Britse bomaanslagen in de hoofdstad Ryad. Bij die aanslagen, die dateren van november, kwam een Brit om het leven. De twee andere westerlingen hebben respectievelijk de Britse en Canadese nationaliteit. De drie verdachten riskeren de doodstraf door onthoofding.
The Sunday Times schrijft dat prins Charles hun lot tijdens een banket heeft besproken met kroonprins Abdullah. Volgens de krant toonde Charles zich tijdens het gesprek bezorgd "omtrent de internationale kritiek op de wijze waarop de Saoedische machthebbers deze zaak aanpakken". Londen moet van oudsher voorzichtig zijn in haar relaties met de grootste olieproducent ter wereld. Ryad is een belangrijke handelspartner en wapenimporteur voor Groot-Brittannië.

.

Nu in het nieuws