Lokeren - Newcastle United 0-4

Print
Lokeren mag nu al een kruis maken over het Intertoto-avontuur, nadat het zaterdag in de heenwedstrijd van de derde ronde tegen Newcastle zwaar onderuit ging met 0-4 eindcijfers. Bij de rust stond het al 0-3.
De 'Magpies' van Bobby Robson werkten op Daknam hun eerste partij af in de Europese voorcompetitie. Bij de openingsactie van de bezoekers, in de 13de minuut, was het meteen raak. Bellamy mocht zonder problemen infiltreren in de Lokerse defensie en afleggen naar Quinn. Die kon het leer netjes naast Zitka in doel schuiven.

Newcastle kon daarna ook nog meermaals zijn stempel op het geheel drukken. Zo kregen onder anderen Quinn en Ameobi de kans om de voorsprong van de Engelsen op te trekken. Dat deed Ameobi, met een knappe individuele actie, negen minuten na het openingsdoelpunt, nadat hij de buitenspelval omzeilde op inzenden van Bellamy.

Lokeren van zijn kant plaatste hier onmiddellijk een schot op de dwarsligger van Vidarsson tegenover. De thuisdefesie bleef klungelen. Ook op zes minuten van het einde van de eerste helft, bij het derde doelpunt van Newcastle, wanneer opnieuw Ameobi op Zitka mocht afstevenen en het ronde ding mooi naast de doelman kon leggen.

De kans op een eerste Lokers doelpunt kreeg Kimoto na iets minder dan een kwartier in de tweede helft wanneer hij, na een persoonlijke actie, oog in oog stond met doelman Given. Maar hij besloot naast. Het teken voor Lokeren om wat meer te drukken, terwijl Newcastle rustig de kat uit de boom keek en de voorsprong verdedigde. Meer zelfs, de 'Magpies' dikten deze nog aan, toen de ingevallen Lua Lua met een fantastisch knappe retro de netten deed trillen op vier minuten van het einde en meteen de eindstand vastlegde.

Toeschouwers: 3.000.
Doelpunten: 13' Quinn 0-1, 22' Ameobi 0-2, 39' Ameobi 0-3, 86' Lua Lua 0-4.
Nu in het nieuws