AA Gent klopt Bremen met 2-3

Print
AA Gent behaalde zaterdag een mooi resultaat in de heenwedstrijd van de derde ronde van de intertotobeker voetbal tegen Werder Bremen. In het Duitse Oldenburg werd het 2-3 voor de Oost-Vlamingen. Volgende week zaterdag (20u) wordt in het Ottenstadion de terugmatch afgewerkt.
AA Gent moest in de eerste helft het spel aan de Duitsers laten, die hun intrede deden in de competitie. Bremen had de beste kansen, maar doelman Frédéric Herpoel kon de meeste ballen keren. Slechts éénmaal moest hij zich gewonnen geven, toen Ailton er in de 28e minuut 1-0 van maakte, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft kantelde de partij, toen Djima Oyawole er met een rake kopbal 1-1 van maakte vlak voor het uur. In de 65e minuut verloor Bremen een man. Dieter Eilts haalde de doorgebroken Samuel Wiart, pas ingevallen voor Gunther Schepens, neer en rood voor de Duitser. Acht minuten later trapte Oyawole de Gentenaars op voorsprong: 1-2.

Ailton, in de eerste helft de beste man, maar in de tweede nauwelijks zichtbaar, flitste toch nog één keer. Zeven minuten voor affluiten schoot hij de bal hoog in het dak van het doel: 2-2. Bremen deed er alles aan om in de slotminuten nog de zege binnen te halen, maar het was Gent dat via Darko Anic alsnog de volle buit pakte. De Servische aanwinst rondde een rake counter mooi af.

De Oost-Vlamingen vertrekken morgen/zondag voor een zesdaags oefenkamp naar het Nederlandse Delden, zaterdag kunnen ze doorstoten naar de halve finales.
Nu in het nieuws