Nieuwe aardbeving El Salvador

In El Salvador is zaterdag een nieuwe krachtige aardbeving geregistreerd. Volgens informatie van het nationaal noodcomité heeft de schok geen mensenlevens gekost. Datzelfde comité bevestigde zaterdag dat de beving van afgelopen dinsdag 305 mensen heeft gedood. Er vielen bij die aardbeving 3.153 gewonden.

BELGA

BR> Het epicentrum van de beving van gisteren/zaterdag lag vlak bij de hoofdstad San Salvador. Ooggetuigen zagen grote stofwolken opstijgen uit de naburige vulkaan. In het oosten van het land hadden enkele aardverschuivingen plaats. Aanvankelijk meldde het nationaal noodcomité dat twee mensen door de beving waren overleden, maar dit bericht werd later ingetrokken.

Het Amerikaanse seismologische instituut registreerde een aardbeving van 6,6 op de Schaal van Richter. Dat is dezelfde magnitude als de beving die afgelopen dinsdag aan 305 mensen het leven kostte. De regering van El Salvador houdt het op een kracht van 5,3 op de Schaal van richter. Het is niet ongebruikelijk dat in de eerste fase na een aardbeving verschillende metingen worden opgegeven.

Nu in het nieuws