Deutsche Telekom houdt uitverkoop

Deutsche Telekom wil dit jaar deelnemingen en onroerend goed verkopen ter waarde van 14 à 19 miljard euro (565 tot 766 miljard frank). Het Duitse telecomconcern wil het geld gebruiken om zijn hoog opgelopen schulden te drukken, zo heeft de krant Welt am Sonntag gemeld.

BR>

Een woordvoerder van Deutsche Telekom wilde in een reactie alleen zeggen dat de strategie van het bedrijf erop is gericht, belangen af te stoten die niet tot de kernactiviteiten worden gerekend. Over de omvang en het gebruik van de opbrengst weigerde hij mededelingen te doen.

Deutsche Telekom zit net als veel andere telecombedrijven diep in de schulden, vooral door de hoge uitgaven voor het bemachtigen van UMTS-licenties voor de nieuwe generatie mobiele telefonie. De beurskoers is daardoor scherp gedaald.

Op de verkooplijst staat volgens Welt am Sonntag onder meer het belang van 10 procent in het Amerikaanse telecomconcern Sprint, waarvan de waarde naar schatting acht miljard euro bedraagt. Ook zou Deutsche Telekom zich willen ontdoen van onroerend goed ter waarde van 2,5 miljard dollar en van een groot deel van zijn kabelnet.

Nu in het nieuws