Koop-expo van strip-originelen

Print
Stripliefhebbers die graag de woonkamer willen sieren met een originele tekening van hun favoriete tekenaar, kunnen zich nog tot en met 11 maart naar de Hasseltse Galerij Kunstgang reppen voor de expo 'Unieke bommen en granaten'. Je kan er een 400-tal werken bewonderen, variërend in prijs van 500 frank voor een schets, tot 650.000 frank voor een uniformontwerp van Edgar P. Jacobs. En er zijn nog meer topstukken.
BR>
Het complete verhaal van 'Janneke en Stanneke' bijvoorbeeld, 60 stroken, getekend door Bob De Moor voor 80.000 frank. Verder 3 originele tekeningen van Kuifje: een project voor Kuifje kauwgum. Geschatte opbrengst: 390.000 frank. Dé blikvanger qua prijs is echter een set van 20 Nero Luxe albums op groot formaat: 995.000 frank voor de hele set. Aanzienlijk meer dan het modieuze ontwerp van Jacobs dat hij voor het Belgische leger maakte en waarin duidelijk de contouren van zijn latere stripheld Kapitein Blake naar voren komen. We zijn trouwens benieuwd hoeveel die andere Jacobs op de expo, een coverontwerp voor de beroemde strip 'Het Gele Teken', gaat opbrengen.

'Unieke bommen en granaten', tot 11 maart in IAC De Kunstgang, Zuivelmarkt 50, Hasselt. Gratis toegang. Info: 011/24 13 91

.

Nu in het nieuws