Ballonvaren voor gehandicapten in Hoogstraten

Print
BALLONMANDLouis Vanluffelen uit Hoogstraten, beter bekend als Lowie Ballon, is de trotse eigenaar van een nieuwe ballonmand. "En niet zomaar een ballonmand", legt hij uit. "In deze mand kunnen gehandicapten nog comfortabeler meevliegen."
BR>
De ballonmand heeft vooraan een deur. "Op die manier kan ik de rolstoel van een fysiek gehandicapte gemakkelijk in de mand rijden", zegt Louis Vanluffelen. "Bovendien wordt de gehandicapte reiziger hoger geplaatst en goed veilig vastgesjord. De gehandicapte ballonreizigers kunnen op die manier even goed van het landschap genieten als hun valide medereizigers. Ik organiseerde al vluchten voor gehandicapten. De mand waarmee ik die vluchten uitvoerde, voldeed aan de normen, maar bood te weinig reiscomfort. Ik tekende een ontwerp en een firma maakte de mand mét deur. Het is de enige mand die momenteel in gebruik is. Heel wat collega-ballonvaarders informeerden intussen naar het ontwerp."

Lowie Ballon stelt zijn mand dezer dagen tentoon op de handelsbeurs in de hallen van de Veiling Hoogstraten. Op stand 36 kan je de mand bezichtigen. Op de handelsbeurs is het overigens opvallend kalm. Twee jaar geleden kon je er over de koppen lopen, nu blijkt de helft van Hoogstraten amper te weten dat er een handelsbeurs plaatsvindt.

.

Nu in het nieuws