Gella Vandecaveye opnieuw geblesseerd

Print
Judoka Gella Vandecaveye is opnieuw geblesseerd. Bij een huishoudelijk ongeval in de keuken scheurde de pees van de grote teen van haar rechtervoet volledig af. De pees werd zaterdagmiddag in het ziekenhuis in Kortrijk aan elkaar genaaid. Het is nog niet duidelijk of Vandecaveye over veertien dagen zal kunnen deelnemen aan het wereldkampioenschap in München.
BR> Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag in de keuken van Gella in Sint-Denijs bij Zwevegem. Een groot broodmes viel met de punt naar beneden op de grote teen van de rechtervoet van Vandecaveye. In het Onze-Lieve-Vrouw-ziekenhuis in Kortrijk werd vastgesteld dat de pees van de grote teen over was. De pees werd aan elkaar genaaid en de voet werd in het gips gestoken.
Normaal gaat bij dergelijke ongevallen de voet voor zes weken in het gips. Maar maandag wordt Vandecaveye opnieuw op consultatie in het ziekenhuis verwacht. Vermoedelijk zullen de geneesheren het gips vervangen door een tape. Zo zou Vandecaveye haar voorbereiding voor het wereldkampioenschap, dat op 26 juli begint, kunnen afwerken.
Vandecaveye werd de laatste jaren niet door het lot gespaard. In 1998 liep Vandecaveye een nekwervelbreuk op. Vorig jaar behaalde ze op de Olympische Spelen in Sydney een bronzen medaille met een kapotte kruisband.
Nu in het nieuws