Axion Beach heeft last van de regen

Print
Terwijl Axion Beach er vrijdag maar gedeeltelijk in slaagde de massa op de been te krijgen, zijn zaterdag toch tussen de 25.000 en 30.000 muziekliefhebbers naar Zeebrugge afgezakt voor een dagje rock, pop en dance op het strand.
BR>
De organisatoren kunnen deze editie echter niet volledig geslaagd noemen. Vorig jaar kuierden immers ruim 40.000 muziekliefhebbers tussen de diverse podia op het strand. Volgens Patrick Verstraeten, mede-organisator en woordvoerder van het festival, zijn de Belgische weergoden grotendeels verantwoordelijk voor de matige opkomst.

"Ook het feit dat veel mensen dit jaar enkel voor headliners als K's Choice en Fat Boy Slim op komen dagen, speelt mee. Dit publiek wordt dus zaterdagavond laat pas verwacht", zegt hij.

Op de affiche zaterdag verder geen echte toppers, hoewel de muzikanten op het tweede podium, dat vrijdag nog door techno-DJ's werd ingepalmd, het publiek wel in hun greep kregen. Een complexloos Belgisch onderonsje van Vive la Fête en de cocktail van jazz, rap en R°B van Guru's Jazzmatazz zorgden er voor heel wat animo.

De keuze om afhaker Nikka Costa door de Amerikaanse smaakmakers van De La Soul te vervangen, hadden de organisatoren verder goed gezien. Na een aarzelende start ging het publiek na de hit "Me, myself and I" voor het eerst dit weekend volledig uit haar dak. De rockers 'pur sang' uit Wales, Manic Street Preachers, deden daarna hun ding op het hoofdpodium met een krachtig, maar hitgericht optreden.
Nu in het nieuws