Bal en Ceurvels spelen lesbische scène in Zornik-videoclip

Print
Verslik u niet in uw piña colada als u volgende week in een zapmoment ziet hoe de Vlaamse actrices Ann Ceurvels en Pascale Bal volgens de regels van de kunst mekaar een tong draaien. Geen gewaagd promofilmpje voor 'Vrouwentongen' op Radio Donna, wel de nieuwe videoclip van 'It's So Unreal', de tweede knappe single van het Limburgse rocktrio Zornik.
In de clip worden shots van de groep afgewisseld met beelden van vreemde mensen die een lift instappen. Het filmpje is gemaakt door regisseur Peter Van Eyndt die man achter de clips van Live, Lords Of Acid, Belle Perez en Milk Inc. Zanger-gitarist Koen Buyse is in zijn nopjes met de video voor 'It's So Unreal': "Het nummer gaat over het feit dat de dingen die we zien vaak anders zijn dan we denken. En in liften gedragen mensen zich nu eenmaal heel anders en doen ze dingen die het daglicht niet mogen zien. Dat is ook de reden dat ik nooit met een onbekende in een lift zal stappen. Ik zou beginnen flippen wanneer die plots op de stopknop duwt..." En vervolgens? "Daar wil ik nog niet eens aan denken."
Zornik heeft de clip op een volledige dag ingeblikt. "De groepsbeelden zijn geschoten in de kelder van cultureel centrum deSingel in Antwerpen. De liftscènes iets verder in hotel Crown Plaza. Eerlijk gezegd waren de opnames saai en vermoeiend. Op het moment zelf is het afzien, maar als ik het resultaat zie, ben ik er wel heel blij mee. Een videoclip is een noodzakelijk kwaad: een single kan tegenwoordig niet zonder en het is ook een mooi visitekaartje als je internationaal wil doorbreken."
In de clip maar liefst drie bekende cameo's. Van Leah Thijs als bontjasmadam en het duo Pascal Bal en Ann Ceurvels in een hete lesbische scène met kronkelende tongen. Was het moeilijk om die Vlaamse actrices te strikken? "Van Leah weet ik het niet. Maar Ann en Pascal wilden het nummer op voorhand horen en ze hadden op voorhand laten weten dat als ze het nummer slecht zouden vinden, ze niet zouden meedoen. Tja, blijkbaar vonden ze het wel goed. In het script stond niets wat ze precies moesten doen. Ze kregen vrij spel voor hun scène. We hadden wel op iets speciaal gehoopt, maar dit hadden we zeker niet verwacht. Ik herinner me nog hoe de hele crew aan de monitor gekluisterd zat. We zijn er wel heel fier op, het geeft onze clip een geweldige climax."
Nu in het nieuws