Dolleman rijdt in op toeschouwers Tour

Acht mensen, onder wie vier politieagenten, zijn zaterdag in Colmar gewond geraakt in de buurt van de finishlijn van de zevende etappe van de Ronde van Frankrijk. Ongeveer een half uur na de aankomst van de laatste renners reed een man met zijn auto opzettelijk door de afzettingen van de politie.

BR>

Daardoor raakte hij een aantal personen. De gewonden zijn per ziekenwagen naar een ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de automobilist aangehouden. Eén van de slachtoffers is er slecht aan toe.

De bestuurder van het voertuig, een man van rond de vijftig jaar, wilde kost wat kost etappewinnaar Laurent Jalabert zien, zo stelden getuigen die hem voor het voorval hoorden. De dolle chauffeur was volgens de prefect niet onder invloed. Hij is voorgeleid en zit in voorhechtenis in het commissariaat van Colmar. Eén slachtoffers heeft volgens Tourdokter Gérard Porte ernstige breuken aan beide benen en een belangrijk hoofdletsel opgelopen. De vrouw raakte na de botsing bewusteloos. De man werd gedwongen te stoppen toen een toeschouwster een voorwerp tegen zijn voorruit gooide. Het glas brak, waarna de man halt hield.

Nu in het nieuws