Zomerfiles schuiven naar het zuiden op

Print
FILES
De verkeersdrukte in Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk ten gevolge van de halfmaandelijkse vakantiewissel is zoals voorspeld in de prognoses. De files zullen nog enkele uren blijven aanhouden, en zich daarbij verder naar het Zuiden verplaatsen. Wie nu vanuit België vertrekt en zich niet te erg haast, zal vermoedelijk nog weinig hinder ondervinden van de verkeersmoeilijkheden.

In Frankrijk is het moeilijk rijden in de Rhônevallei (omgeving Lyon). De VAB geeft de raad vooral de A6 (péage Villefranche) te vermijden. Vanuit België kan dit door de A39 te nemen die via Dijon/ Dôle/Bourg-en-Bresse loopt. In totaal zijn er zowat 70 kilometer vertragingen te melden in de wijde omgeving van Lyon. Ook richting Bordeaux gaat het verkeer moeilijk. Hier meldt de VAB zowat 90 kilometer opstoppingen tussen Blois en Tours.

In het Groothertogdom Luxemburg is het erg druk op de snelwegen, mede veroorzaakt door wielerliefhebbers op weg naar de Vogezen voor de Tour de France. Ook in Duitsland en Oostenrijk, waar vandaag als "zwarte dag" stond opgegeven, kloppen de prognoses. Opmerkelijk zijn de lange wachttijden aan de grensovergangen met Polen en Tsjechië.
Nu in het nieuws