Oude zetelfabriek verwoest in Dendermonde

Print
Een hevige brand heeft zaterdagnamiddag een leegstaand magazijn in de Buisstraat in Dendermonde in de as gelegd. Het gaat om een oude zetelfabriek (De Man) die pas verkocht werd. De eigenaar was er verbouwingswerken aan het uitvoeren. Vermoedelijk is de brand ontstaan door slijpwerken. De brandweer van Dendermonde kon de aanpalende woningen vrijwaren.
BR>
Toen de brandweer omstreeks 16 uur ter plaatse kwam, stond de oude fabriekshal in lichterlaaie. "De vlammen sloegen uit het dak," doet brandweerluitenant Van Hove het relaas. "Omdat er drie woningen aan het magazijn grensden hebben we onmiddellijk versterking gevraagd aan de brandweer van Lebbeke. De toestand was even kritiek maar we hebben gelukkig elke woning kunnen redden. Het magazijn is wel volledig uitgebrand. De fabriekloods was al verloren. Toen we arriveerden was het ganse gebouw al één grote vuurzee."

De politie liet tijdens de bluswerken de drukke Buisstraat voor alle verkeer afsluiten. Het uitgebrande gebouw stond al enkele jaren leeg. Vroeger was het een oude zetelfabriek. Vorige week werd het pand dan toch verkocht. Het magazijn is bijna drieduizend vierkante meter groot. De eigenaar was er verbouwingswerken aan het uitvoeren. De man kon het gebouw tijdig verlaten. De schade loopt in de miljoenen. De brandweer van Dendermonde had het vuur na twee uur blussen onder controle. Eén brandweerman werd licht gekwetst.
Nu in het nieuws