Antwerpse vzw was drugshol

Print
VZW
Van de drie vzw's die de Antwerpse politie vrijdagavond controleerde in de Van Kerckhovenstraat, blijft er een voorlopig gesloten. Er lag meer dan honderd gram hasj binnen, klaar voor de verkoop.
Op een ander adres sloeg de politie een heroïnedealer in de boeien.

Al Hoceima, de vzw die is gevestigd op het nummer 55, is na de razzia verzegeld op last van de procureur. Naast de voorraad drugs die er werd verstopt, namen de vaststellers een voorraad cash geld mee, die mogelijk is verdiend met het dealen. Twee mensen zijn opgepakt en later ter beschikking van het parket gesteld. Verder zaten er drie illegalen binnen, die van de Dienst Vreemdelingenzaken al een bevel tot uitwijzing kregen.

Een tweede ontmoetingsplek, Aykap op het huisnummer 51, mocht open blijven. Ook daar vonden de agenten softdrugs, 18 gram marihuana, maar die hoeveelheid is minder alarmerend. Bij controle van de aanwezigen bleek er wel een man binnen te zitten die nog een gevangenisstraf van vijf jaar heeft uitstaan.

In een derde vzw, Fevzi op het nummer 49, probeerde dan weer een heroïnedealer zaakjes te doen. In zijn zakken vonden de agenten vijf gebruikersdoses van het levensgevaarlijke spul, net als een gestolen gsm. Ook deze man staat ter beschikking van de procureur.
Nu in het nieuws