Princen voorlopig leider in Spa

De rally van Spa, de openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap Divisie 1 is prima gestart voor Kris Princen. In zijn nieuw racewapen, een Peugeot 206 uit het atelier van Krono's, reed hij tot nog toe alle besttijden en heeft hij na 4 chronoritten 12 sec voorsprong op Pieter Tsjoen, de titelfavoriet voor 2001. Op een voorlopig derde plaats staat David Loix.

BELGA

Renaud Verreydt kreeg te kampen met technische problemen. De 44e editie van de Boucles de Spa startte in mineur. Net op een ogenblik dat de start gegeven werd van KP 1 kreeg een toeschouwer een hartaanval. Onmiddellijk besliste de organisatie om de proef stil te leggen en de hulpdiensten het parcours op te sturen. De persoon in kwestie werd ter plaatse verzorgd en nadien naar een ziekenhuis gevoerd. De openingsproef werd daarna geannuleerd. Op naar de proef van Spa waar Kris Princen zijn nagelnieuwe 206 de sporen gaf en 3 sec sneller reed dan Renaud Verreydt. Zelfde scenario op de volgende KP waar opnieuw Princen een besttijd liet optekenen, gelijk met Pieter Tsjoen.

Tijdens deze proef kreeg Renaud Verreydt de kampen met tranmissieproblemen, waardoor hij meer dan 6 minuten verloor. Het is nog niet duidelijk of Verreydt zal verder doen, maar mogelijk volgt de opgave voor de winnaar van 2000. KP 4 ging opnieuw naar Princen. Tussenstand na 4 klassementsproeven : 1. Kris Princen/Dany Colebunders (Peugeot 206) 13:00 2. Pieter Tsjoen/Pieter Vergalle (Toyota Corola) op 0:12 3. David Loix/Davie Meert (Subaru Impreza) 4. Chris Van Woensel/Rik Snaet (Mitsubishi Lancer) 0:17 5. Larry Cols/Yasmine Gerard (Mitsubishi Lancer) 0:30 6. Dominique Julien/Cedric Pirotte (Mitsubishi Lancer) 1:01 7. Frederic Beco/Benoit Banneux (Subaru Impreza) 1:02 8. David Sterckx/Pascal Lopes (Mitsubishi Lancer E6) 1:19 9. Olivier Zonderman/Thierry Gaude (Citroen Saxo) 1:31 10. David Croes/Emmanuel Debois (Mitsubishi Lancer) 1:32