Zoon beticht vader van Innobrand

Een 42-jarige man beschuldigt zijn nu 84-jarige vader van de Innobrand in 1967. Toen kwamen minstens 323 mensen om in de grootste brand die België ooit teisterde. Dat schrijft De Gazet van Antwerpen in zijn zaterdageditie.

BELGA

In 1978 verliet de nu 42-jarige 'Ludwig' België en verhuisde hij naar Berlijn. Elf jaar eerder was hij als achtjarig kereltje door zijn vader meegenomen naar de Inno in de Brusselse Nieuwstraat, zo vertelt hij. Hij zag hoe zijn vader met lucifers brand stichtte in een afdeling met kleren en stoffen. Twee dagen later ging hij met zijn vader kijken naar de ruïnes.

Volgens 'Ludwig' had zijn vader eerder al eens karton in brand gestoken in een Delhaize. Het motief zou telkens een ruzie met een verkoopster zijn geweest. Zijn vader vond dat hij onheus was behandeld.

'Ludwig' besloot al in 1996 zijn zwijgen te verbreken. Hij diende klacht in bij het Duitse Landeskriminalamt. De klacht werd naar de Belgische speurders doorgestuurd die hem zonder gevolg voegden bij het afgesloten Innodossier. Dat is sinds 1987 hoe dan ook verjaard.