Voets kijkt al vooruit naar match op Standard

SINT-TRUIDEN -

Peter Voets reageerde op passende wijze op zijn verwijdering uit het elftal vorige week in Moeskroen. De Truiense aanvoerder was het symbool van de metamorfose, waarvan de Kanaries zaterdagavond blijk gaven. In het eerste kwartier stuwde Voets zijn maats meteen richting doel van de Waaslanders. Zijn tomeloze inzet werd snel bekroond. Met een bijzonder knap doelpunt zette hij STVV in het openingskwartier op het goede spoor.

Marc Clerinx

"Vijf minuten eerder zag ik tot mijn grote ergernis hoe een poging van Gunter Verjans op de paal was gestrand", aldus Voets. "Even later kreeg ik de bal mooi aangespeeld door Wouter Vrancken, draaide me vervolgens voorbij een Lokerse verdediger en zag plots een ruimte van wel 30 meter. Ik aarzelde niet en rende naar voren. Toen ik zag dat al m'n maats afgedekt waren, trapte ik hard op doel. Ik kon echter de richting van de bal niet meer volgen omdat Katana plots voor me stond. Ik stapte even opzij en zag tot mijn grote vreugde de bal nog net in doel verdwijnen. Het was toch belangrijk na al die weken zonder puntengewin dat we nog eens het genot kenden om op voorsprong te komen. We beleefden nog wel enkele hachelijke ogenblikken net voor de rust toen Lokeren fors aandrong op de gelijkmaker. In de tweede periode werden we niet meer verontrust en toen we konden uitlopen tot 2-0, voelde ik dat de buit binnen was. Het hoeft geen betoog dat deze 3 punten enorm belangrijk zijn. Zeker gezien de uitslag in Mechelen."

Sittard

"De groep had nood aan een afzondering", zo getuigde Voets. "In Sittard hebben we de koppen bij mekaar gestoken. Uiteraard is er heel wat gepraat geweest. De invloed van Guy Mangelschots was daar niet alleen merkbaar, maar ook op het veld. De meeste spelers waren misschien toch wat verbaasd over zijn psychologische aanpak. Maar die heeft zeker de doorslag gegeven. Hij had maar één wens: dat de 3 punten voor onze overleden afgevaardigde (Hubert Leenen, nvdr) hier moesten blijven. Wel die is in vervulling gegaan. We hebben achteraan wat meer zekerheid ingebouwd. Vandaar dat ik het ook belangrijk vond dat we de nul wisten te houden. We gaan nu echter niet euforisch worden want het blijft nog een lange strijd om het behoud. Toch moet deze zege ons vertrouwen geven om over 14 dagen ook op Sclessin iets weg te kapen. Of we opnieuw op afzondering gaan? Ik weet niet of ik nog een nachtje met materiaalmeester Benny Liebens op de kamer aankan", grapte de aanvoerder tot slot.

Nu in het nieuws