Basket: Telindus Oostende trekt Teo Cizmik aan

Print
OOSTENDE - Basketbalclub Telindus Oostende heeft zich verzekerd van de diensten van de Kroaat Teo Cizmik. De 30-jarige Cizmik is een 3/4 speler. Hij werd aangetrokken als de vervanger voor Mike Doyle. De 2m04 grote Kroaat scoort vlot en is een ploeggerichte speler.
De in Split geboren Cizmik werd beschouwd als een zeer groot talent, maar was op 20-jarige leeftijd een volledig seizoen out wegens ziekte. Daardoor verdween hij een beetje op de achtergrond. Cizmil speelde van 1988 tot 1955 bij KK Split en verkaste nadien voor twee seizoenen naar het Sloveens Postojna. Het jaar daarop verdedigde hij de kleuren van Karlovac (Kroatië). Het seizoen '98-'99 was hij actief in Israël, bij Hapoel Galil Elyon (Kiriat Shmona). Met zijn Israëlische ploeg was hij actief in de Koraç-beker.

De laatste twee jaren speelde Cizmik voor het Turkse Troy Pilsner Spor Kulubu Izmir. Die ploeg eindigde dit jaar 6de in de reguliere competitie. Troy Pilsner zal om financiële redenen normaal gezien volgend seizoen niet meer actief zijn. In de play-offs werden ze uitgeschakeld door Darussafaka Istanboel. Samen met Darim Mrsic was Cizmik de sterkhouder van Troy Pilsner.

Met Split werd Cizmik driemaal kampioen van het vroegere Joegoslavië ('87-'88, '89-'90 en '90-'91). Met diezelfde ploeg won hij ook driemaal de beker van Kroatië (vanaf 1991 werd Kroatië onafhankelijk), namelijk in '91-'92, '92-'93 en '93-'94. In het seizoen '96-'97 werd hij MVP van de Sloveense competitie. Ook dit jaar stond hij lange tijd hoog gerangschikt in de MVP rangschikking van de Turkse competitie. Deze rangschikking wordt bepaald door een formule die rekening houdt met statistieken. Halfweg de competitie stond hij op een 8ste plaats, vlak na Mulaomerovic van Efes Pilsen en voor Quadre Lollis van Ulker. In de topschuttersstand eindigde hij op de 8ste plaats.

.

Nu in het nieuws