Rally van Ieper wordt een stukje korter

KORTRIJK/IEPER -

De 27ste editie van de Belgium Ypres Westhoek Rally tijdens het weekend van 29 en 30 juni en 1 juli bevat slechts 19 klassementsproeven. Bij de vorige editie waren er dat nog 20. Door gebrek aan financiële middelen zullen niet alle toprenners aan de start verschijnen.

BELGA

Het was een gelukkig voorzitter André Bostyn die donderdag de aanwezigen op de persconferentie in Kortrijk verwelkomde. "Vorig jaar werd nog aangekondigd dat het misschien de laatste editie zou zijn. Maar een vernieuwde werkgroep is er toch in geslaagd om een nieuwe editie samen te stellen", zei de voorzitter.

Organisator Frans Thevelin zei dat er dit jaar maar 19 klassementsproeven zijn over een totale afstand van 290 km. "Vorig jaar werd nog over een afstand van 329 km klassementsproeven gereden. Die vermindering van 39 km komt er omwille van twee redenen. Vorige jaar konden we nog racen tot 1 uur 's nachts. Nu mag er maar gereden worden tot half één. Volgend jaar mogen er slechts wedstrijden zijn tot middernacht. Ook om financiële redenen werd de rally ingekort. Zo is de afstand van de klassementsproef in Hollebeke een stuk afgeslankt. Maar we verwachten dit jaar zo'n 125 wagens."

Tenslotte benadrukte Safety Officer Stephen Vankemmel dat alle maatregelen werden genomen om de veiligheid van het publiek te garanderen. "Pas wanneer alles veilig is, wordt de klassementsproef gereden", aldus Vankemmel.

Nu in het nieuws