Broertjes Schumacher klaar voor Nürburgring

Print
NÜRBURGRING - De Schumania is verdubbeld in Duitsland. De broertjes Schumacher bereiden zich voor op een krachtmeting in hun achtertuin: de GP Formule 1 van Europa op het Nürburgring-circuit. Het duel tussen de Schumachers komt twee weken nadat Ralf zijn oudere broer Michael versloeg in de GP van Canada. De Duitse F1-fans zijn in de ban van het gevecht tussen de twee broers.
Tot dit seizoen domineerde Michael Schumacher, de drievoudige wereldkampioen, de sportbladzijden en televisieshows. Maar nu begint ook Ralf de show te stelen. De jongste Schumacher won in zijn Williams-BMW dit seizoen twee GP's, Michael zette in zijn Ferrari al 4 wedstrijden naar zijn hand. Beiden waren de nummer één en twee in Montreal. Het was voor het eerst dat twee broers helemaal bovenaan de uitslag van een Formule 1-wedstrijd stonden.

Zondag brengt de Nürburgring de Schumachers naar hun achtertuin. Beiden groeiden namelijk op in Kerpen, op slechts een uurtje rijden van het Duitse circuit. "Dit is een thuiswedstrijd voor mij. Hier heerst altijd een goede sfeer, wat deze wedstrijd zo speciaal maakt voor me", zei Ralf. "Het zou mooi zijn als ik het succes van Canada hier opnieuw kan behalen, maar op de Nürburgring zal het moeilijker zijn voor ons dan het circuit van Montreal. Daarom blijf ik realistisch en probeer ik gewoon zoveel mogelijk WK-punten te sprokkelen. Dit circuit heeft heel hoge veiligheidsstandaarden, maar - en dat is typisch voor de meeste, moderne circuits - er zit geen grote uitdaging in. Behalve in de chicane, als het wegdek nat is toch", aldus Ralf, die op 30 juni 26 jaar wordt.

Volgens Ralf moet de aerodynamica van zijn bolide nog worden verbeterd om nóg betere prestaties, vooral op tragere circuits, te behalen. Michael zou die problemen niet hebben. Vorig jaar won hij - net als in 1995 toen hij nog voor Benetton reed - immers nog op de Nürburgring. "Ik kijk erg uit naar de Nürburgring omdat het vlakbij de plaats is waar ik geboren ben. Het is altijd leuk als je voor je thuispubliek mag rijden. We zitten in een riante positie en om één of andere reden lijk ik meer geluk te hebben op de Nürburgring dan in Hockenheim, waar ik nog maar éénmaal kon winnen. Mijn wagen lijkt zich zeer goed aan te passen op dit circuit", zei de 32-jarige Michael.

Jaloersheid
Hoewel Michael Schumacher niet de beste verliezer is, kon hij toch genieten van de zege van zijn broer in Montreal. Hij zei dan ook liever te verliezen van zijn broer dan van iemand anders. De gebroeders Schumacher willen niet horen van rivaliteit, omdat er volgens hen geen jaloersheid in de familie heerst. Het is nog te vroeg om te denken aan een Formule 1-titel, maar Ralf zei dat zijn broer zeker geen bezwaar zou hebben als hij dat kampioenschap ooit zou winnen. "Hij heeft alles bereikt wat je maar kan bereiken in de Formule 1. Er heeft nooit jaloersheid geheerst tussen ons", aldus Ralf. Michael zei dat hij niet verrast was door het succes van zijn jongere broer. "Als hij zo blijft doorgaan, zal hij ooit naar een wereldtitel rijden".

Terwijl de Duitse pers het onderste uit de kan haalt om de Schumachers in het voetlicht te plaatsen, moet Michael meer uitkijken naar zijn dichtste belager, David Coulthard. Michael heeft 58 WK-punten terwijl Coulthard, wiens McLaren-Mercedes in Montreal uitviel met een opgeblazen motor, 40 punten telt. De Schot won ook al twee GP's dit seizoen. Rubens Barrichello, de tweede Ferrari-piloot, staat momenteel 3de met 24 punten, op de voet gevolgd door Ralf Schumacher met 22 punten.

.

Nu in het nieuws