BK motorcross Bergen: Ramon favoriet

BERGEN -

Steve Ramon straalt zelfzekerheid uit. Zijn leiderspositie in het Belgisch kampioenschap motorcross na zijn schitterende wedstrijd vorige zondag in Kester, doet de Jabbekenaar duidelijk deugd. Hij genoot met volle teugen van zijn triomf en start nu zondag als favoriet in het Waalse Bergen, waar de derde van de vier geplande wedstrijden wordt afgewerkt.

BELGA

In het zware zand moet Steve Ramon zondag bij machte zijn om zijn voorsprong van 12 punten op Stefan Everts verder uit te bouwen. Met zijn 250cc (enkel maar in het BK) heeft hij zelfs voordelen op de zware 650cc Yamaha van Stefan Everts.

Everts is de enige concurrent die Steve Ramon nog kan bedreigen. De 3de gerangschikte is Peter Iven en die volgt op 32 punten van de West Vlaming. Joël Smets, achter Thierry Klutz als 5de gerangschikt, staat 47 punten achter Steve Ramon. Joël Smets kon wegens een blessure niet starten in de eerste proef voor het BK in Neeroeteren.

Als Stefan Everts nu zondag niets van zijn achterstand kan afdoen, zou de titelstrijd wel eens vroegtijdig kunnen beslecht zijn. In Mol wordt op 15 augustus de finale van dit Belgisch kampioenschap organiseert.

Grote afwezige in Bergen, net zoals in Kester overigens, is Danny Theybers die opnieuw een proef voor het Duits kampioenschap moet betwisten.

De Inters rijden ook zondag 3 reeksen van elk 25 plus twee ronden en de eerste start wordt om 13u10 gegeven. De laatste reeks staat om 17u35 op het programma.

Tusssenstand BK Inters:

1. Steve Ramon (Bel) 115 ptn

2. Stefan Everts (Bel) 103

3. Peter Iven (Bel) 83

4. Thierry Klutz (Bel) 73

5. Joël Smets (Bel) 68

6. Joshua Coppins (NZl) 64

7. Johan Boonen (Bel) 63

8. Danny Theybers (Bel) 60

9. Patrick Caps (Bel) 56

10. Marvin Van Daele (Bel) 56

Nu in het nieuws