Arsenal wil Ipswich-doelman Richard Wright

Print
LONDEN/IPSWICH - Nu de onderhandelingen met de Poolse doelman van Feyenoord, Jerzy Dudek, blijkbaar op een dood spoor zitten, bereikte Arsenal intussen een overeenkomst met Richard Wright, de doelverdediger van Ipswich Town. De Gunners hebben 425 miljoen frank over voor de Engelse international. Ipswich bevestigde dat Arsenal, dat op zoek is naar een vervanger op de lange termijn voor de 37-jarige David Seaman, onderhandelde met Wright. De 23-jarige doelman lijkt dan ook de ideale kandidaat voor die functie.
Vorige maand leek Feyenoord-keeper Dudek nog op weg naar Londen, maar beide clubs slaagden er niet in een akkoord te bereiken over de transfersom. Arsenal-manager Arsène Wenger koos daarom voor een beloftevolle doelman uit eigen land als 3de grote transfer voor volgend seizoen na het binnenhalen van Everton-spits Francis Jeffers en Glasgow Rangers-middenvelder Giovanni van Bronckhorst. Transfers ter waarde van ruim 1 miljard frank. "Ik kan bevestigen dat Arsenal vorig weekend een aanzienlijk bod heeft gedaan op Richard Wright. Daarop heeft het Ipswich-bestuur Arsenal de toestemming gegeven om met hem te onderhandelen", aldus Ipswich-eigenaar David Sheepshanks.

Richard Wright maakte vorig jaar, net voor Euro 2000, zijn internationaal debuut voor Engeland. Hij maakte een zenuwachtige start in de vriendschappelijke interland tegen Malta, waarin hij twee strafschoppen veroorzaakte maar er één van uit zijn doel ranselde. Engeland won uiteindelijk met 2-1 van de voetbaldwerg. De jonge keeper tekende onlangs een contract voor 3 jaar bij Ipswich Town, maar Sheepshanks weet dat de Gunners stevig aan hem trekken. "Toen Wright zijn nieuw contract bij ons tekende, konden wij nooit vermoeden dat hij zo'n toptransfer zou verwezenlijken. Maar we wisten dat als Richard ooit zou vertrekken bij ons, dat hij dan liefst naar Arsenal zou verhuizen. Wij kwamen overeen om hem niets in de weg te leggen als er een redelijk bod op hem binnenkwam", besloot Sheepshanks.

.

Nu in het nieuws