Roy Hodgson wil trainer worden van Udinese

Print
KOPENHAGEN - De Engelse coach Roy Hodgson wil opstappen bij FC Kopenhagen en naar Italië vertrekken om er trainer te worden van Udinese. Dat zei het bestuur van de Deense club, dat eraan toevoegde zich niet neer te leggen bij deze overgang en een rechtszaak in te spannen wegens contractbreuk.
De 54-jarige Hodgson, die FC Kopenhagen eerder deze maand naar zijn eerste Deense titel in 8 jaar leidde, was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar. Hodgson tekende in mei 2000 een contract voor 2 jaar, met een optie op nog 2 seizoenen, in Kopenhagen. Clubmanager Flemming Östergaard zei in een verklaring dat FC Kopenhagen overweegt Hodgson en Udinese aan te klagen omdat de Engelsman zijn contract niet respecteert. Intussen zoeken de Denen op de nationale en internationale markt naar een vervanger.

Hodgson, ex-trainer van Inter Milaan, Blackburn Rovers en Grasshoppers Zürich, was 4 jaar bondscoach van Zwitserland. In 1994 leidde hij de Zwitsers voor het eerst in 28 jaar weer naar een WK voetbal. Hij behaalde ook landstitels met de Zweedse clubs BK Halmstads en FF Malmö.

.

Nu in het nieuws