Zlatko Zahovic van Valencia naar Benfica?

Print
LISSABON - Volgens de Spaanse kranten ruilt de Sloveense international Zlatko Zahovic Valencia voor Benfica. De topclub uit Lissabon zou die overgang financieren met een overgang van haar talentrijke Spaanse centrale verdediger Carlos Marchena in de omgekeerde richting. Als Zahovic daadwerkelijk naar Lissabon verhuist, zal Benfica zijn derde Portugese club uit zijn carrière worden. Eerder speelde de Sloveense spits voor Vitoria Guimaraes en FC Porto.
Zahovic verkaste vorige zomer voor 350 miljoen frank van Olympiakos Piraeus naar Valencia, waar hij trainer Hector Cuper echter nooit kon overtuigen hem een basisplaats aan te bieden. De Sloveen startte slechts in 20 van de 38 competitiewedstrijden. In het totaal scoorde hij afgelopen seizoen 3 doelpunten voor de verliezende Champions League-finalist. In die finale tegen Bayern München viel de Sloveen in de tweede helft in, liet een grote kans liggen en miste op de koop toe een strafschop in de series die de Beierse club de titel opleverde.

Cupers vervanger, Rafa Benitez, zou van het tussenseizoen gebruik willen maken om verscheidene Valencia-spelers te laten afvloeien.

.

Nu in het nieuws