Olympique Marseille mag in de Division 1 blijven

PARIJS/MARSEILLE -

Olympique Marseille, de op financieel en sportief vlak geplaagde club, mag volgend seizoen opnieuw in de Franse hoogste divisie uitkomen. Clubeigenaar Robert-Louis Dreyfus bood de Franse Voetbalbond (FFF) namelijk de nodige financiële garanties. Op 1 juni werd Marseille nochtans naar de tweede klasse verwezen, omdat het niet kon aantonen dat het financieel gezond kon blijven.

Bart Vandermierde/AP

Het Beroepscomité van de Franse bond kwam donderdag bijeen om te beslissen over het lot van Toulouse, Valenciennes, Calais en Marseille. Volgens vicevoorzitter Jean-Pierre Klein kreeg OM het licht op groen om in de Division 1 te blijven. "Er zijn ons noch beperkende maatregelen noch controles op uitgaven opgelegd. In de toekomst kunnen wij weer beschikken over een riant budget. Wij zullen er dan ook alles aan doen om problemen te vermijden", aldus Klein.

Op 30 juni zal de totale schuldenlast van Olympique Marseille zijn opgelopen tot 1,5 miljard frank. De ooit zo roemrijke Franse club heeft de laatste 5 jaar al zo'n slordige 5,5 miljard frank uit de zakken van Dreyfus gejaagd. Dit seizoen eindigde OM op de 14de plaats in de hoogste klasse.

Het is nu de vraag of Marseille naar Standard zal afzakken om aan de mouw van enkele spelers te komen trekken. Zoals bekend staat Daniël Van Buyten hoog op het verlanglijstje van Bernard Tapie, maar onze landgenoot gaf al te kennen niet veel zin te hebben in een Frans avontuurtje.