Mourhit dan toch naar 'Jeux de la Francophonie'

Print
BRUSSEL - Mohammed Mourhit zal dan toch deelnemen aan de 'Jeux de la Francophonie' in de Canadese hoofdstad Ottawa. Hij zal er de 1.500m lopen (series op 22 juli, finale 23 juli). Dat deelde de Franstalige Belgische atletiekliga (LBFA) donderdag mee. De licht geblesseerde Mourhit geeft wel forfait voor de meeting dit weekend in het Cypriotische Nicosia, waar hij de 3.000 meter zou lopen.
Woensdag bestond er nog onenigheid over de deelname van Mourhit aan de Spelen voor Franssprekende landen. Woensdagmogen werd hij nog aangekondigd op de Belgische deelnemerslijst voor die Spelen. In de namiddag bleek het evenement niet op het programma van Mourhit te staan. LBFA-voorzitter Philippe Housiaux had daarop gedreigd Mourhit niet in te schrijven voor de wereldkampioenschappen in het Canadese Edmonton (3-12 augustus).

Donderdagochtend kwamen de atleet, de Franstalige liga en de Belgische federatie bij elkaar om de plooien glad te strijken met het gevolg dat Mourhit dan toch de blikvanger en de vaandeldrager van de Belgische delegatie wordt in Ottowa.

Mourhit's manager Wilfried Meert bevestigde de programmawijziging. Daags na een 5.000m op de atletiekmeeting in Stockholm op 17 juli trekt hij naar Ottowa. Daar treedt hij op de 'Jeux de La Francophonie aan op de 1.500m. Op 25 juli wordt hij in Canada vergezeld door de Belgische delegatie voor de wereldkampioenschappen in Edmonton. Voor de Europese bekerwedstrijd in Cyprus wordt Mourhit vervangen door Frédéric Collignon.

.

Nu in het nieuws